Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Vincent de Vries Greenkeeper of the Year 2017

vrijdag 9 december 2016

Donderdag 8 december werd op Landgoed de Horst in Driebergen de vierde Greenkeeper of the Year-award uitgereikt. Vincent de Vries, via De Ridder werkzaam op De Hoge Kleij te Leusden, ging er dit jaar met de titel Greenkeeper of the Year 2017 vandoor.

Naast De Vries waren genomineerd Jeroen Vingerhoets (De Enk, hoofdgreenkeeper Prise d'Eau), Andrew Knott (De Enk, hoofdgreenkeeper Turfvaert), Freek Hendrickx (Princenbosch) en Melissa Minnaard (HGM, The International).

Allen werden door de jury geprezen op verschillende aspecten. Ook dit jaar werd de jury tijdens de werkbezoeken getroffen door 'het enthousiasme, de daadkracht en de inzet van de kandidaten'. Vincent de Vries viel in het bijzonder op door het zoeken naar 'een gezond evenwicht tussen dat wat kan en dat wat niet meer mag'. Een voorbeeld daarvan is volgens de jury de inzet van schapen.

V.l.n.r. Freek, Melissa, Vincent, Andrew en Jeroen
De hoofdgreenkeeper nam de beker in ontvangst van William Boogaarts, titelhouder van vorig jaar. Zichtbaar geroerd noemde De Vries de situatie 'onwerkelijk'. Hij was die middag ook aanwezig op het Nationaal Golf & Groen Symposium van de NVG, en kreeg daar meermaals de vraag voorgelegd of er een speech was voorbereid, mocht hij winnen. 'Dat heb ik niet gedaan, want dan win je natuurlijk nooit', grapte De Vries donderdagavond. Zijn spontane speech was dan ook kort en krachtig; naast de jury, organisatie en medekandidaten bedankte hij nadrukkelijk familie en collega's, zonder wie hij het naar eigen zeggen nooit zover had geschopt.

Net als vorig jaar werd de award mogelijk gemaakt door Toro, ICL Group, Bayer en DLF. Zij hadden weer mooie prijzen voor de winnaar en genomineerden in petto. DLF presenteerde diverse dinerbonnen, ICL tickets naar Camp Nou in Barcelona, Jean Heybroek (Toro) tickets naar de KLM-open en Bayer neemt de genomineerden ook dit jaar mee naar Bayer Leverkusen.

Gemengd gezelschap
In juli meldde de jury al dat zich onder de opgegeven kandidaten ook nieuwe en jonge gezichten en meer greenkeepers bevonden. Een vergelijkbaar gemêleerd gezelschap stond 8 december op het podium. Bestond de groep genomineerden vorig jaar uit hoofdgreenkeepers, dit jaar was er sprake van drie hoofdgreenkeepers en twee greenkeepers.

Twee voorgaande jaren ontvingen de professionals Derck Versteegh en Jolanda Vonder een High Potential-award. De jury reikte deze award dit jaar niet uit. Zij achtte nominatie voor de GOTY-award voor alle kandidaten van voldoende waarde. Juryvoorzitter Wim Smits lichtte toe: "We zijn van mening dat ze iets verder in hun carrière moeten zijn om zo'n vertrouwen in de toekomst uit te spreken."

Namens Greenkeeper gefeliciteerd, Vincent!


Tijdens het evenement presenteerde Smits namens de jury nog een nieuwtje: William Boogaarts, GOTY-winnaar van vorig jaar, zal komend jaar de jury versterken.

De interviews met de genomineerden zijn hier terug te vinden. Meer over de Greenkeeper of the Year-verkiezing wordt gepubliceerd in Greenkeeper nummer 6!

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES