Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Proef met Fieldtopmaker aanstaande op fairway Het Wedde

maandag 9 april 2018

Foto: Imants
De Imants Fieldtopmaker wordt iedere zomer op tientallen natuurgrasvelden ingezet voor toplaagrenovaties. Waarom gebruiken we deze machine eigenlijk (bijna) niet op Nederlandse fairways?

Die vraag zagen we afgelopen weekend voorbijkomen op sociale media. Er valt natuurlijk wat voor te zeggen: het schrapen van de toplaag heeft namelijk allerlei voordelen voor het gras. Onkruid en straatgras worden ermee verwijderd en de velden zijn vaak egaler.

Aanbod
Het roept de vraag op waarom we deze bewerking niet op golfbanen doen. Jean Heybroek stelde daarom een machine beschikbaar om eens te proberen op een Nederlandse fairway. Barry Lotgerink Bruinenberg van Sportfondsen Voorschoten (aannemer op Golfbaan Het Wedde) heeft dit aanbod aangenomen. Binnenkort komt er dus hoogstwaarschijnlijk een proef met een Fieldtopmaker op een fairway van Golfbaan Het Wedde.

In het buitenland wordt de Fieldtopmaker al vaker ingezet op fairways. Met deze proef kunnen we zien hoe succesvol deze bewerking is in het Nederlandse klimaat.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES