Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

BLOG: Henk Vlug (Insect Consultancy): ‘Materie rondom verbod op neo’s veel complexer’

donderdag 24 april 2014

In een reactie op het nieuwsbericht 'Geen juridische basis verbod op neo's' is Henk Vlug van Insect Consultancy van mening dat het hele gedoe rondom de neonicotinoiden vooral wordt opgehangen aan de bijensterfte, maar dat het in werkelijkheid veel complexer ligt.

Hij zegt: 'Het hele gedoe rondom de neonicotinoïden wordt vooral opgehangen aan de bijensterfte. De bijensterfte heeft daar weliswaar mee te maken hoewel sommige wetenschappers dat bestrijden. De materie is veel complexer. Neo's zijn breed werkende insecticiden (kijk maar eens waarin bijvoorbeeld imidacloprid wordt toegepast) waar we in de zeventiger jaren faliekant tegen waren en van vonden dat dit soort middelen nooit meer moesten terugkomen. Sinds de privatisering van instellingen als onderzoeksinstituten en zelfs het Ctgb moeten deze zelf de broek ophouden. Dat betekent dus dat de Bayers in deze wereld het met hun vele geld voor het zeggen hebben.

Onafhankelijk onderzoek in Amerika heeft negatieve effecten aangetoond van imidacloprid (Merit Turf) op dolkwespen, de natuurlijke vijanden van engerlingen. Door Bayer gefinancierd onderzoek heeft aangetoond dat er geen negatieve effecten waren. Het middel is gevaarlijk voor wespachtigen dus ook voor mieren (zie inhoud mierenlokdoosjes). Mieren ruimen ongeveer 70% van de eieren op van bladsprietkevers, o.a. rozenkever. Niemand durft zijn bek los te trekken omdat ze allemaal afhankelijk zijn van het geld van de industrie. Ik wel.'


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES