Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

#Duurzaamgolf: Waar moeten we dat zoeken?

dinsdag 25 november 2014

Guido Hamelink NLadviseurs
Waar moeten we terecht voor voorbeelden van duurzaam golf? Misschien denkt u meteen aan het buitenland. In Engeland, Duitsland, Denemarken?

Engeland heeft een echte golfcultuur, maar speelt duurzaam golf daarin een grote rol? In Denemarken zijn de pesticiden in de ban, dus ja milieuvriendelijk, maar niet erg spontaan. In Duitsland zijn de duurzaamheidsinitiatieven hier en daar terug te vinden en onder andere geregeld in het Golf und Natur-certificaat, maar transparantie laat hier te wensen over. Rond de Middellandse Zee? Nee, uitzonderingen daar gelaten. Jonathan Smith (CEO van de Golf Environment Organization) gaf afgelopen zomer al driewerf het antwoord: 'Nederland, Nederland, Nederland neemt de leiding op het gebied van duurzaam golf!'
En zijn het dan alleen maar woorden en mooie certificaten? Nee joh, van de vijftig GEO-gecertificeerd golfbanen kun je online bekijken welke zowel grote als kleine initiatieven er zijn genomen: insectenhotels en biologisch afbreekbare oliƫn en vetten, ruimte voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en zonnecollectoren. Tientallen vakmensen en vrijwilligers zetten zich in voor een verantwoord beheer van hun golfbaan met accommodaties. Dit resulteert in besparing van 10 duizenden kilowatturen energie, tonnen meststoffen, tienduizenden kuub aardgas. Is de kwaliteit van golf in Nederland afgelopen jaren daarmee verslechterd? Ik dacht het niet. Liggen de voorbeelden in Nederland voor het oprapen? Ik dacht het dus wel.
#duurzaamgolf, dat zijn we gewoon lekker zelf.

Guido Hamelink
NLadviseurs
REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES