Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
NGA
Postbus 8585
3503 RN Utrecht
Nederland

E-mail: info@ngf.nl

OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
William Boogaarts als kwartiermaker naar St. Andrews Links
7 december wordt naast de Greenkeeper of the Year voor de eerste keer de Toro Greenkeeper Student of the Year bekendgemaakt. De prijs: een stage op St Andrews Links. William Boogaarts reisde af naar Schotland om alvast een kijkje te nemen.
Lees meer
Nationaal Golf & Groen symposium op 7 december
Het thema van het symposium is dit jaar 'Geel is het nieuwe groen', inspelend op de kleuren die met de seizoenen meebewegen op de golfbaan.
Lees meer
NGA-greenkeeperswedstrijd op 9 oktober
De NGA organiseert op maandag 9 oktober weer de jaarlijkse greenkeeperswedstrijd. De locatie voor deze wedstrijd is dit jaar de Golf- & Countryclub Geijsteren.
Lees meer
Kennisdag Green Deal op golfbaan The Dutch
Op 16 maart vindt de kennisdag ‘Green Deal- duurzaam grasbeheer voor nu en de toekomst!’ plaats op Golfbaan The Dutch in Spijk.
Lees meer
Golf Alliantie roept golfbaanbeheerders op tot invullen Green Deal enquête
De Golf Alliantie NVG, NGF en NGA roept golfbaanbeheerders op om voor 1 maart mee te werken aan de officiële Green Deal enquête Monitoring Gewasbescherming.
Lees meer
The Dutch zoekt greenkeepers voor de KLM Open 2017
Golfbaan The Dutch in Spijk is op zoek naar greenkeepers voor de KLM Open later dit jaar, van 14 tot en met 17 september.
Lees meer
Kennisdag 'Green Deal: duurzaam grasbeheer voor nu en de toekomst'
16 maart organiseren Vos Capelle, Aqua Aid, Melspring en VGR een kennisdag rond de Green Deal en Best Practices.
Lees meer
Pieter Aalders winnaar NVG Award 2017
De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt om de golfsport te promoten.
Lees meer
Vier NGA-regiodagen op komst
Tot en met maart vinden vier NGA-regiodagen plaats op banen G&CC Crosmoor, Golfvereniging Naarderbos, Shortgolf Switferband en Golfbaan Hitland.
Lees meer
Nationaal Groen & Golf Symposium: samen naar een nieuw perspectief
Met het uitfaseren van pesticide op golfbanen en sportvelden per 2020, staat de sportsector voor een enorme uitdaging.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4
Deense golfsector meet werkelijke milieubelasting, terwijl Nederland lijkt aan te koersen op absolute ban op gewasbeschermingsmiddelen
Ook in Denemarken maakt de politiek zich hard voor het uitbannen van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Toch lijkt het alsof de Deense golfsector daarbij meer coulance heeft weten te bedingen dan in Nederland het geval is.
Na anderhalf jaar is het tijd om door te pakken met de Green Deal!
Op de Dag van de Sportaccommodaties in Houten hebben de Green Deal-partijen het Innovatienetwerk Green Deal Sportvelden gepresenteerd. Zij willen daarin samen optrekken om innovatie te stimuleren en goede praktijkvoorbeelden te ontwikkelen en te delen. Het doel van de Green Deal-organisatie is om dit jaar deze best practices te publiceren.
Jarl Tranekaer Jorgensen, Toro Greenkeeper Student of the Year: 'Het was fantastisch om ervaring op te doe nop St. Andrews'
Vakblad Greenkeeper organiseert dit jaar voor de vijfde keer de Greenkeeper of the Year-award. Na een wat lastige opstart heeft dit initiatief definitief wortel geschoten in de Nederlandse greenkeeperwereld.
Na anderhalf jaar is het tijd om door te pakken met de Green Deal!
Op de Dag van de Sportaccommodaties in Houten hebben de Green Deal-partijen het Innovatienetwerk Green Deal Sportvelden gepresenteerd. Zij willen daarin samen optrekken om innovatie te stimuleren en goede praktijkvoorbeelden te ontwikkelen en te delen. Het doel van de Green Deal-organisatie is om dit jaar deze best practices te publiceren.
Hans van der Helm: 'Golf moet niet gaan beknibbelen, zoals het openbaar groen'
De NGA bestaat dit jaar een kwart eeuw. Van den Berg Machines uit Pijnacker was er al die tijd bij om de greenkeepers van de beste machines en service te voorzien. Het bedrijf werkt regionaal in Zuid-Holland en levert aan circa 40 golfbanen machines van alle grote merken.
Haalt de baancommissaris 2020?
Met de aanleg van meer dan 150 nieuwe golfbanen in de afgelopen 30 jaar is er een verandering opgetreden ten aanzien van het onderhoud. Wordt bij de oude banen het onderhoud meestal in eigen beheer uitgevoerd, bijna alle nieuwe banen hebben het onderhoud uitbesteed.
's Zomers buffelen maar in oktober de zak krijgen
René te Wierik (45) was greenkeeper op Harderwold. Vandaag nog zou hij terug willen, maar zijn gezondheid laat dat niet toe. René miste in GREENKEEPER meningen over het wegbezuinigen van greenkeepers.
Lid worden van de NGA moet weer leuk worden!
Dit voorjaar heeft de NGA, de Nederlandse Greenkeepers Associatie een nieuwe voorzitter gekregen: John van Hoesen.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7