Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Bayer Crop Science
Postbus 231
3640 AE Mijdrecht
Nederland

Tel: 0297 280 666
Fax: 0297 284 165

www.bayercropscience.com
OMSCHRIJVING MERKEN
- Chipco Green®
- Dimanin®
- Interface®
- Merit Turf®
CONTACTPERSONEN
Michel Wimmers
Business Manager Benelux
06 22247857
michel.wimmers@bayer.com
BROCHURES
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
CBb doet uitspraak over openbaarmaking imidacloprid-studies
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft uitspraak gedaan in een al langlopende beroepsprocedure over openbaarmaking van studies rond imidacloprid.
Lees meer
European Commission conditionally approves Bayer’s proposed acquisition of Monsanto
The European Union has agreed with the plans from Bayer to acquire US company Monsanto but has stipulated that the new company will have to divest shares worth 7 billion euro.
Lees meer
National Turf Day in Belgium
Advanta, Bayer, Compo Expert, ICL and Terracottem will jointly host the second Turf Day in Belgium on 27 and 28 June.
Lees meer
Nationale Grasdag België op 27 en 28 juni
De grasdag is een initiatief van Advanta, Bayer, Compo Expert, ICL en Terracottem. Dit jaar is er een grote focus op livedemonstraties.
Lees meer
Beurs op Golf Industry Show staat weer voor de deur
De beurs op de Golf Industry Show (GIS) in de Verenigde Staten staat weer voor de deur. Het jaarlijkse evenement vindt dit jaar plaats op 7 en 8 februari.
Lees meer
Bayer maakt veiligheidsstudies gewasbeschermingsmiddelen openbaar
Met dit initiatief hoopt het Duitse chemiebedrijf de transparantie over zijn middelen te vergroten.
Lees meer
FOTOREPORTAGE: Greenkeeper of the Year 2018
Voor alweer een vijfde keer werd donderdag 7 december de Greenkeeper of the Year-award uitgereikt. Kijk hier voor een fotoreportage en meer over het juryoordeel.
Lees meer
Arjen Westeneng uitgeroepen tot Greenkeeper of the Year 2018
Op het Nationaal Groen en Golfsymposium is Arjen Westeneng uitgeroepen tot Greenkeeper of the Year 2018. Westeneng kwam na beraad van de jury als winnaar uit de bus.
Lees meer
BTME Harrogate van 23 t/m 25 januari
De BTME is al jaren één van de grootste grasbeurzen van Europa. De komende editie zal waarschijnlijk meer dan honderd exposanten tellen.
Lees meer
VIDEO: wordt Patrick van den Beuken Greenkeeper of the Year?
In aanloop naar de verkiezing van de Greenkeeper of the Year 2018 laten we elke dag een kandidaat de revue passeren. De laatste kandidaat stelt zich voor!
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Enthousiast, open en innovatief
Voor alweer de vijfde keer werd donderdag 7 december de Greenkeeper of the Year-award uitgereikt. Dit jaar was de gelukkige titelwinnaar Arjen Westeneng, via aannemer H4A Groen als greenkeeper werkzaam op Golfbaan de Woeste Kop in Axel.
Hoofdgreenkeeper ontvangt Nationaal Open Matchplay-toernooi met stimp 12
Wie wordt de opvolger van Greenkeeper of the Year Vincent de Vries? Eric Wijnhoven (45) werkt als hoofdgreenkeeper bij Golf & Country Club Geijsteren. Door een combinatie van perfectionisme, passie en hechte samenwerking met marktpartijen houdt hij zijn baan op topniveau.
Hoofdgreenkeeper strooit met complimenten en oogst een hoop goodwil
Wie wordt de opvolger van Greenkeeper of the Year Vincent de Vries? Genomineerde Arjen Westeneng van golfbaan De Woeste Kop op Zeeuws- Vlaanderen is vereerd dat hij mee mag doen in de strijd, maar wil ook zijn team voordragen: ‘Ik ben slechts onderdeel van een dreamteam!’
Van den Beuken: 'Little and often is het devies. We houden de bodem open en gezond en de golfer merkt er niks van'
GotY-genomineerde Patrick van den Beuken is een empirisch onderzoeker; hij onderzoekt in de praktijk wat wel of niet werkt voor zijn baan. Als hij een goede werkwijze vindt, gaat hij daar stevig voor staan. Ook heeft hij een duidelijke mening over greenkeeping in zijn algemeenheid.
Greenkeepingteam in dienst van golfbaan gaat door weer en wind voor internationale allure
Hoofdgreenkeeper Jeroen van Eijk (39) van golfbaan Broekpolder was boer in hart en nieren, maar door het greenkeepersvak sleet langzaam maar zeker zijn passie voor het boerenleven. ‘Er is geen mooier vak dan het greenkeepersvak’, aldus de Greenkeeper of the Year-genomineerde.
Taxuskever nauwelijks nog adequaat te bestrijden
‘De taxuskever geldt al geruime tijd als een plaag in de boomkwekerij, maar nu zien we het aan alle kanten uit de hand lopen.’ Dat zegt Wilma Windhorst, adviseur boomteelt bij adviesbureau Agropoli.
Een andere blik op chemie: bewuster en efficiënter gebruik nodig
Met de Green Deal hebben de Nederlandse golfbanen een duidelijk doel: in 2020 geen gewasbeschermingsmiddelen meer gebruiken op golfbanen. Ook chemiefabrikant Bayer ziet het belang van bewuster chemiegebruik in.
Nieuwe beperkingen in gewasbescherming
Afgelopen voorjaar berichtte Boom in Business dat er veranderingen op komst zijn die gevolgen hebben voor de gewasbeschermingsmethodes in de boomkwekersbranche. We kondigden een tweede aanpassingsronde aan in het etiketteringssysteem van de toegelaten chemische middelen.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
FOTOREPORTAGE