Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Aha de Man
Industrieweg 23
4762 AE Zevenbergen
Nederland

Tel: 0168 336 030
Fax: 0168 336 603
E-mail: ahademan@ahademan.com

www.ahademan.com
OMSCHRIJVING MERKEN
CONTACTPERSONEN
Marc Jansen
m.jansen@ahademan.com
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Aha de Man bouwt verder aan Wase Golf
Sinds mei kan er gespeeld worden op de eerste vier holes. Aan de laatste twee holes wordt nu hard gewerkt.
Lees meer
Werk in beeld: heidetransplantatie op Edese Golf Club
Op de Edese Golf Club Papendal heeft in februari de eerste hole (een par 3) een metamorfose ondergaan door de aanleg van heide over een oppervlakte van zo’n 800m2.
Lees meer
Extra waterberging voor Golfbaan Kralingen
Om de baan droger te maken heeft Aha de Man dit jaar de sloten uitgebaggerd en enkele watergangen vergroot.
Lees meer
Aha de Man renoveert Golf Duinzicht
Aha de Man renoveert momenteel Golf Duinzicht, een 9 holes-golfbaan in de buurt van Den Haag. Het ontwerp van de renovatie is in handen van Alan Rijks.
Lees meer
Hole 1 van de Edese Golfclub op de schop
Michiel van der Vaart (Jol Golf Design) en onderhoudsaannemer Aha de Man nemen hole 1 van de Edese Golfclub onder handen.
Lees meer
Aha de Man verlengt onderhoudscontract op Golfbaan Ooghduyne
In goed overleg tussen het bestuur van Golfbaan Ooghduyne en Aha de Man is het huidige onderhoudscontract opengebroken en opnieuw met meerdere jaren verlengd.
Lees meer
Herinrichting Par 3/4 Golfbaan Bentwoud
Al geruime tijd zijn er gesprekken gevoerd over het plaatsen van enorme hoogspanningsmasten op deze par 3/4. De greens blijven intact, maar de teeboxen en fairways ondergaan veranderingen.
Lees meer
Oosterhoutse Golfclub opent langste Par 3 baan van Nederland
Op zaterdag 28 oktober heeft De Oosterhoutse de langste Par 3 baan van Nederland in gebruik genomen door middel van een feestelijke opening samen met veel van de 1.100 leden.
Lees meer
Aha de Man neemt onderhoud op Golfbaan Delfland over
Golfbaan Delfland is met 36 holes een van de grootste golfbanen van Nederland. Aha de Man zal komende jaren het onderhoud voor Delfland gaan verzorgen.
Lees meer
Van kleiputten naar een 18 holes golfbaan
In verschillende fases worden bij Wase Golf, in het Belgische Sint-Gillis-Waas, kleiputten omgetoverd naar een uitdagende golfbaan.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
De wereld houdt niet op in 2020
Het jaar 2020 wordt gezien als een ‘ijkmoment’ voor duurzaam en structureel golfbaanonderhoud. Dit tijdstip lijkt als een zwaard van Damocles boven het hoofd te hangen van iedereen die zich bezighoudt met het onderhoud van golfbanen.
Aha de Man weer de schouders eronder, als één man
Aha de Man zet na een stevige reorganisatie vol in op de toekomst met een efficiencyslag door gps-gebruik, maar ook met een opgefriste identiteit, waarin de focus ligt op baanonderhoud en -renovatie en op een hecht klantcontact.
'Het is een uitdaging om de gps-roughmaaier te finetunen, maar hij verhoogt de efficiëntie enorm'
Sinds mei 2017 draait golfbaanaannemer Aha de Man een pilot op golfbaan Bentwoud met de eerste roughmaaier met gps: een John Deere 9009A.
Van kleiputten naar 18 holesgolfbaan
Wase Golf, in Sint-Gilles-Waas (tussen Antwerpen en Zelzate), is het meest recente golfproject in Vlaanderen. Uniek aan dit project is de fasering waarmee uiteindelijk een 18 holesgolfbaan tot stand zal komen.
Nicolas de Schutter: 'Geen moment getwijfeld om deze verantwoordelijkheid te nemen
Nicolas de Schutter (32) is in april begonnen bij golfclub Drie Eycken in Edegem, België. Greenkeeper stelde hem een paar vragen.
Hoofdgreenkeeper Camps: 'Onze extra man heet Johnny en staat gewoon op de planning!'
De golfbaan naast kasteel Moyland in Bedburg-Hau, dat voor het eerst wordt genoemd in documenten uit 1307, is in 2015 heropend, nadat Golf-Park am Schloss Moyland in 2013 failliet ging. De nieuwe golfclub heet Golf International Moyland.
'Die efficiency-stap heeft goed uitgepakt'
Vorig jaar koos AHA de Man er met het oog op efficiency voor zijn volledige machinepark onder te brengen in zogenaamde full operational lease, om zich volledig te kunnen richten op het onderhoud en de renovatie van golfbanen.
Peloton golfbaanaannemers duchtig opgeschud
In 2013 organiseerde dit vakblad voor het eerst een inventarisatie van de verhouding tussen uitbesteden en zelf doen onder golfbanen. De aanleiding was een gestage toename van het aantal banen dat zijn greenkeeping buiten de deur doet. Aan die trend lijkt weinig te zijn veranderd, maar er zijn wel de nodige wijzigingen in het golfbaanonderhoud.
1 | 2 | 3