Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Lumbricus/ Dutch Outdoor Concepts
Binnenstraat 6
6674 BZ Herveld
Nederland

Tel: 0488-421285
E-mail: evers@lumbricus.nl

http://www.lumbricus.nl/
OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Relatiedag NLadviseurs in teken van duurzaam beheer
Met het oog op 2021 is er voor golfbanen alle reden om toe te werken naar chemievrij beheer. Op de relatiedag helpt NLadviseurs golfbanen om in actie te komen.
Lees meer
GOAG wil kwaliteit golfbanen naar hoger niveau tillen
In 2017 is het Genootschap van Onafhankelijke Adviseurs Golfbanen (GOAG) opgericht. De oprichters willen ondersteuning bieden bij het structureel verhogen van de kwaliteit van aanleg, onderhoud en beheer van golfbanen.
Lees meer
Heksenkring in de grasmat, schadelijk of niet?
Het is weer tijd voor de jaarlijkse terugkerende schimmels in grasmatten. Een daarvan, de heksenkring, duikt vooral op in de zomer en herfst.
Lees meer
Succesvolle kennisdag op Golfbaan Bentwoud
Donderdag 23 maart werd op Golfbaan Bentwoud in Benthuizen een ‘kennisdag van de waterhuishouding’ georganiseerd. Die is succesvol verlopen, zo meldt Aha de Man.
Lees meer
16 december: bijeenkomst Belgische Greenkeepers-organisatie
Woensdag 16 december organiseert de GAB, de Belgische Greenkeepers-organisatie, de tweede vergadering van het nieuwe winterseizoen.
Lees meer
Onafhankelijke adviseurs denken kritisch mee in Green Deal opdracht
Recentelijk is een groep onafhankelijke adviseurs bijeen gekomen om de Green Deal Sportvelden opdracht voor de sector door te nemen en verder aan oplossingsrichtingen te werken.
Lees meer
Topgreenmix scoort goed in test
In de praktijk heeft Topgreenmix van Heicom al zeer goede ervaringen met een betere beworteling en een betere vochtregulatie zowel in de zomer als in de winter.
Lees meer
Feestelijk openening 'Waterstromen' fabriek
Vrijdag negen mei werd in Olburgen bij Doesburg de feestelijke opening van de fabriek gevierd waar Melspring en Waterstromen de fosfaatmeststof Vitalphos produceren.
Lees meer
Grassamenwerking in Goedgras
Maurice Evers van Lumbricus, Henk Vlug van Insect Consultancy en Sylvia Hellingman van Biocontrole melden de bundeling van hun activiteiten in een samenwerkingsverband en een website onder de naam Goedgras.
Lees meer
Aankondiging website en samenwerking Goedgras
Maurice Evers van Lumbricus , Henk Vlug van Insect Consultancy en Sylvia Hellingman van Biocontrole melden de bundeling van hun activiteiten in een samenwerkingsverband en een website onder de naam Goedgras.
Lees meer
De wereld houdt niet op in 2020
Het jaar 2020 wordt gezien als een ‘ijkmoment’ voor duurzaam en structureel golfbaanonderhoud. Dit tijdstip lijkt als een zwaard van Damocles boven het hoofd te hangen van iedereen die zich bezighoudt met het onderhoud van golfbanen.
Nieuw orgaan GOAG wil kwaliteit golfbanen naar hoger niveau tillen
Begin december is het Genootschap van Onafhankelijke Adviseurs Golfbanen (GOAG) opgericht. Volgens de oprichters heeft het orgaan als missie en doel het bieden van ondersteuning om de kwaliteit op een duurzaam hoger niveau te brengen en te houden.
'Velden worden te schraal en te hard en vilt neemt toe; dat werkt een schimmel als heksenkring in de hand'
Het is weer herfst en tijd voor de jaarlijkse terugkerende schimmels in onze grasmatten, die komen en weer gaan, net als de najaarsgriepjes en -verkoudheden die ons mensen dan teisteren. Opvallend in het rijtje schimmels is heksenkring, die vooral in de zomer en herfst opduikt, omdat het dan gemiddeld warmer en vochtiger is.
'De omvang van de speelschade op voetbalvelden zal nooit echt wennen voor een greenkeeper'
Martin Brummel, in 2015 genomineerd voor de Greenkeeper of the Year-verkiezing, werkt sinds vorig jaar op De Toekomst bij Ajax. Een curieuze stap, aangezien hij vijftien jaar lang werkte op Golfclub Zwolle, eerst als hoofdgreenkeeper en later als golfbaanmanager.
Meten is weten
Afgelopen jaar heeft hoofdgreenkeeper Ronald van Os met zijn team en in samenwerking met Dutch Outdoor Concepts op golfbaan Landgoed Bleijenbeek een praktijkproef gedraaid met het Marathon-programma van Melspring. Hoe is de één jaar durende test bevallen?
‘Optimale speelkwaliteit niet onder alle omstandigheden haalbaar’
Golf en sport over de plannen voor totaalverbod gewasbeschermingsmiddelen . . . .
Op sportvelden en golfbanen is de toepassing van chemie minimaal. Deze sectoren zijn niet de boosdoener
Als het aan staatssecretaris Wilma Mansveld ligt is het per 1 november 2017 afgelopen met alle gewasbeschermingsmiddelen in openbaar groen. De gevolgen zijn stevig. Chemievrij beheer lijkt meer te kosten en er zijn beperkt ervaringen. Daarnaast hebben beheerders te maken met krimpende budgetten. Vakblad Fieldmanager discussieert daarover bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug met een breed samengesteld gezelschap uit golf en sport. . . . . . . .
De nuloptie is voor mij geen optie
Ik ben ervan overtuigd dat we niet zonder gewasbeschermingsmiddelen kunnen, maar dat we wel met minder middelen toekunnen. En dat velen die mening met mij delen, werd onlangs weer eens bevestigd door onderzoeken in de VS en in Europa. Onderzoeken die gepresenteerd werden tijdens de conferentie van de European Turfgrass Society. .
1 | 2