Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
VHG
De Molen 30   
3994 DB Houten
Nederland

Tel: 030-6595550
E-mail: m.custers@vhg.org

OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Jubileumeditie Nederlandse Boominfodag: ‘Bomen & Groene Infrastructuur’
Op woensdag 6 en donderdag 7 juni 2018 organiseert Jan Willem de Groot de tiende editie van de Nederlandse Boominfodag. Deze keer staan zowel bomen als de groene infrastructuur centraal.
Lees meer
Taskforce Green Deal Sportvelden gaat studiedagen organiseren
De exacte data zijn nog niet bekend, maar de eerste bijeenkomst is waarschijnlijk eind maart.
Lees meer
Hogeschool en VHG werken samen aan doorstroom mbo-hbo
Hogeschool Van Hall Larenstein en Branchevereniging VHG starten een pilot met een nieuwe deeltijd associate degree-opleiding Tuin- en Landschapsinrichting. Deze opleiding is bedoeld voor leerlingen die rechtstreeks vanuit mbo 4 komen.
Lees meer
Publiek kan stemmen voor Tuin van het Jaar 2018
Branchevereniging VHG is een Facebookcampagne gestart voor de Publieksprijs van de Tuin van het Jaar 2018. Foto’s en filmpjes van de zeven genomineerde tuinen staan op de Facebookpagina ‘Lang Levende Tuin’.
Lees meer
Bijeenkomsten over werken in Duitsland
Branchevereniging VHG en de Kamer van Koophandel organiseren weer een bijeenkomst in het teken van werken in Duitsland, deze keer op 7 februari.
Lees meer
Sempergreen Vertical Systems winnaar Interieurbeplanting van het Jaar
Sempergreen Vertical Systems is met de groene lobby van het Hyatt Regency Spinoza de winnaar van de competitie Interieurbeplanting van het Jaar 2018.
Lees meer
Genomineerden Zwemvijver van het Jaar 2018 bekend
Een vakjury heeft vier inzendingen geselecteerd die kans maken op de titel Zwemvijver van het Jaar.
Lees meer
VHG houdt vakbijeenkomst tijdens tuinbeurs Tuinidee
Tijdens de grootste Nederlandse tuinbeurs Tuinidee is branchevereniging ‘voor ondernemers in het groen’ ook aanwezig. Op 24 februari organiseert VHG haar jaarlijkse vakbijeenkomst met de prijsuitreiking van de gehouden competities.
Lees meer
VHG presenteert vernieuwde handleiding De Levende Tuin
De VHG-handleiding De Levende Tuin is vernieuwd en uitgebreid. De branchevereniging presenteerde de nieuwe editie tijdens haar nieuwjaarsbijeenkomst op De Groene Sector Vakbeurs.
Lees meer
Kuipers Munneke en Hoekstra spreken op De Groene Sector Vakbeurs
Peter Kuipers Munneke en Lodewijk Hoekstra behoren tot de belangrijkste sprekers op 9, 10 en 11 januari tijdens De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 17
De meest bijzondere tuin van Nederland
Branchevereniging VHG heeft ook dit jaar alle hoveniersbedrijven uitgedaagd om hun mooiste tuin in te sturen voor de wedstrijd Tuin van het Jaar 2018.
Hoveniers zijn veel te bescheiden
Hoveniers moeten veel meer laten zien wat ze allemaal kunnen. Ze zijn veel te bescheiden, zegt voorzitter John Koomen van VHG Vakgroep Hoveniers.
Digitale maatjes
De gemiddelde hovenier heeft aardig wat vakkennis paraat, maar een beetje ondersteuning kan nooit kwaad. Met handige apps bijvoorbeeld, die helpen bij ziekten en plagen of ondersteunen als het juiste gereedschap niet voorhanden is.
De klant houdt van een duurzame tuin; wij dus ook
Duurzaamheid is in, duurzaamheid is hot en op het gebied van duurzaamheid kun je met weinig zaken zo scoren als met een tuin. Vakblad De Hovenier nodigde tien – niet representatieve – hoveniers en ontwerpers uit voor een discussie over duurzaamheid.
Wie mag het derde Gouden Klavertje opspelden?
Er waren dit jaar ongeveer 50 inzendingen van bedrijven voor de derde editie van de GTH Beursprijs: het Gouden Klavertje. Een jury met daarin alle persmuskieten die iets te zoemen hebben op het gebied van tuin en park, aangevuld met VHG-voorzitter Rien van der Spek, koos daaruit elf nominaties.
De pest van rotzooien in het groen is dat je het vaak pas veel later terugziet
Vertrouwen is goed, maar controle is beter. Dat zal de mening zijn van de gemiddelde groenbeheerder ten opzichte van aannemers en leveranciers. Wat daarbij weleens vergeten wordt, is dat voor controle ook kennis nodig is.
Bomen behouden en herplanten dankzij de Bomenmakelaar
Drie jonge ondernemers sloegen de handen ineen en richtten het platform de Bomenmakelaar op. Het is een online platform dat bemiddelt tussen overheid en marktpartijen om gezonde bomen te kunnen behouden. De focus ligt hierbij op duurzaam ondernemen in een circulaire economie.
Negende editie Boominfodag zet nieuwe koers voort
In enkele jaren tijd is de Boominfodag uitgegroeid tot een evenement van formaat dat gewaardeerde sprekers weet te trekken. Na de verhuizing naar een andere locatie van vorig jaar, vindt op 31 mei en 1 juni van dit jaar bij Van Hall Larenstein te Velp alweer de negende editie plaats.
1 | 2 | 3 | 4