Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom-In-Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad+Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Husqvarna
Jool Hulstraat 20-22
1327 HA Almere
Nederland

Tel: 036 521 00 50
E-mail: iris.strijd@husqvarnagroup.com

www.husqvarna.com/nl/home/
OMSCHRIJVING MERKEN
Husqvarna biedt een volledig assortiment van bos en tuingereedschap zoals riders, grasmaaiers, kettingzagen, robotmaaiers en meer voor zowel de professionele gebruiker als de consument. Husqvarna
Gardena
McCulloch
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Laatste dag Groentechniek Holland van start
Vandaag vindt de derde dag van Groentechniek Holland plaats. Ook deze dag kan rekenen op wisselvallig weer, maar dat mag de pret niet drukken. Wat is er vandaag te zien?
Lees meer
Wie mag het derde Gouden Klavertje opspelden?
Er waren dit jaar ongeveer 50 inzendingen van bedrijven voor de derde editie van de GTH Beursprijs: het Gouden Klavertje.
Lees meer
Husqvarna presenteert nieuwe generatie kettingzagen
Husqvarna heeft op donderdag 17 augustus zijn nieuwe generatie kettingzagen gepresenteerd met de lancering van de 572XP en de 565.
Lees meer
Mobiele kunstgrasreiniger Prontec nu ook op accu
Meiburg Tuin- en Parkmachines heeft de Prontec-kunstgrasreiniger verder doorontwikkeld door geen standaard bosmaaier te gebruiken, maar een accubosmaaier.
Lees meer
Husqvarna doet proef met robotmaaier in openbare ruimte
Husqvarna is onlangs in Almere begonnen met een proef met robotmaaiers in de openbare ruimte. De proef duurt nog tot en met eind van het jaar.
Lees meer
72ste editie Saltex-beurs op 1 en 2 november
Toegang tot de beurs, die plaatsvindt in Birmingham, is gratis. Met meer dan 250 exposanten op de beursvloer valt er ook dit jaar weer genoeg te zien.
Lees meer
Hoe realiseer je snel en eenvoudig een compleet stadspark?
In het nieuwe ‘pop up stadspark’ op GTH kan een gemeente een consortium inhuren, dat een oud industrieterrein, afgebroken fabriek of braakliggend terrein transformeert tot een stadspark.
Lees meer
Nieuwe veiligheidskleding Husqvarna: Tech-Knee bescherming
De Tech-Knee biedt, dankzij de extra vezellagen, een betere kniebescherming tijdens werk met een kettingzaag.
Lees meer
Husqvarna aan het werk in Natuurpark Lelystad
Zo'n twintig medewerkers van Husqvarna Benelux zetten zich in als onderhoudsvrijwilliger in Natuurpark Lelystad van Flevo-Landschap.
Lees meer
Gericht publiek, goede sfeer en veel zon op Demo-Doe-Dag Zero Emission in Den Dungen
In het schilderachtige Arboretum D’n Hooijdonk, gelegen in het Brabantse Den Dungen, hield uitgeverij NWST samen met de beursorganisatie van Groen Techniek Holland de tweede GTH Demo-Doe-Dag: Zero Emisson.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
Husqvarna Group stelt doelen voor CO2-reductie
De Husqvarna Group is de eerste producent van bos- en tuingereedschap ter wereld waarvan de maatregelen voor CO2-reductie de goedkeuring dragen van het Science Based Targets initiative (SBT).
Zero emission komt gestaag naderbij
Dat de groensector meegaat in de energietransitie is een feit, maar duidelijk is ook dat hij zich daarbij niet laat dwingen. Werken met zero emission-apparatuur moet de gebruiker voordelen opleveren.
Stil, stiller, stilst
Ook de groene sector stapt inmiddels massaal over van fossiele brandstoffen naar elektrisch aangedreven voertuigen en producten.
Tweede Demo-Doe-Dag 'Zero Emission':
In het schilderachtige Arboretum D’n Hooijdonk, gelegen in het Brabantse Den Dungen, hield uitgeverij NWST samen met de beursorganisatie van Groen Techniek Holland de tweede GTH Demo-Doe-Dag ‘Zero Emission’, in navolging van de Demo-Doe-Dag ‘Onkruid & Reiniging’. De Demo-Doe-Dagen vormen de aanloop naar de GTH-beurs in september dit jaar.
Update maaien met losse handjes
Onbemand maaien lijkt een hype te worden. Bij een van de Nederlandse groenaannemers lopen er nu al totaal zeventien.
De drone bepaalt waar onbemand gemaaid gaat worden
Traditioneel worden bestaande maaiers omgebouwd en van software voorzien. Ze kunnen dan teach and playback en/of dynamisch maaiend het werk van de greenkeeper overnemen: zonder maaifouten
‘Een diepere wortelgroei helpt besparen in onderhoud’
Al jaren brengt producent Husqvarna robotmaaiers op de markt. Tot voor kort beperkte zich dat tot de particuliere markt, maar met model 450X maken ook professionals in sportsector kennis met de robot.
Betere kwaliteit en meer speeluren
Een vaak gehoord argument om over te stappen op kunstgrasvelden is dat kunstgras een stuk meer speeluren biedt. Er zijn echter ook legio mogelijkheden om het aantal speeluren van een natuurgrasveld op te krikken. Eén van die manieren is het maaien van het veld met een robotmaaier.
1 | 2 | 3