Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Donkergroen
Postbus 145
8600 AC Sneek
Nederland

Tel: 0515 417 325
Fax: 0515 435 845
E-mail: communicatie@donkergroen.nl

www.donkergroen.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Samen werken aan het natuurinclusief stedenbouwkundig ontwerp
Op 6 maart vindt in Amersfoort een bijeenkomst plaats rond het natuurinclusief stedenbouwkundig ontwerp. De focus ligt op de samenwerking tussen verschillende disciplines in de realisatie.
Lees meer
Donkergroen neemt Tuincentrum Dankers over
Donkergroen heeft per 1 januari 2018 de activiteiten overgenomen van Tuincentrum Dankers uit Eindhoven, actief op het gebied van groenvoorziening voor bedrijven en particulieren.
Lees meer
Na duurzaam volgt (bio)logischerwijs
In de groensector is volop aandacht voor duurzame teelt. De biologische teelt verloopt wat minder soepel. Donkergroen en Koninklijke Ginkel Groep bundelen in het aankomende jaar hun krachten en laten 30.000 biologische vaste planten kweken.
Lees meer
Donkergroen neemt activiteiten Hoveniersbedrijf IJsselgroen over
Per 1 oktober neemt Donkergroen de activiteiten over van Hoveniersbedrijf IJsselgroen uit Zwolle. De vier medewerkers van IJsselgroen gaan aan de slag bij Donkergroen.
Lees meer
Donkergroen maakt de Zuidas groener
28 september overhandigde Lodewijk Hoekstra het NL Greenlabel Gebiedslabel aan Johan van Hall van ABN Amro. De buitenruimte van de bank en het dakterras van Circl zijn door Donkergroen aangelegd. Daarbij lag de focus op circulariteit.
Lees meer
Daktuingrond zet Dwingeland in bloei
In het centrum van Hoogeveen is gewerkt aan één van de grootste bouwprojecten van Noord-Nederland: De Kaap. Begin 2015 besloot Donkergroen in te schrijven met Heicom als leverancier van de aan te brengen leeflaag.
Lees meer
Donkergroen: circulariteit in de buitenruimte
Eind januari tekenden 180 partijen in Den Haag het Nationaal Grondstoffenakkoord. Hierin staan afspraken om de Nederlandse economie te laten draaien op herbruikbare grondstoffen in 2050.
Lees meer
Donkergroen steunt Operatie Steenbreek
Donkergroen sluit als eerste bedrijf aan bij de landelijke campagne van Operatie Steenbreek. Tot nu toe ondersteunden alleen gemeenten het initiatief.
Lees meer
Dag van de Openbare Ruimte België op 1 februari
De Dag van de Openbare Ruimte vindt daar plaats op 1 februari 2018, en heeft als thema ‘stadsvernieuwing’. Locatie is wederom Expo Brussels.
Lees meer
Overname Natuurlijk Groen door Donkergroen
Donkergroen breidt zijn interieurbeplantingstak uit door per 1 juni de activiteiten van Natuurlijk Groen over te nemen. Dit bedrijf specialiseert zich in de verhuur van kerstbomen en -decoraties in het bedrijfsleven.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4
De Blauwe Index Stad+Blauw 3 2017
Inrichting & Productdocumentatie.
Groen, groener, groenst
De oogst aan innoverende groenprojecten.
Klimbomen: onontbeerlijk of overbodig?
Vraag aan kinderen hoe zij willen spelen en acht op de tien antwoordt: ‘een hut bouwen, klimmen of een boomhut maken’. En dat is eigenlijk nooit anders geweest.
Buitenaards groenonderhoud
Voetstappen staan nog in het zand. Vlaggenmasten staan trots in de bodem. De zonnestralen weerkaatsen van de zonnepanelen van de satelliet die boven alles uit lijkt te zweven. Het doet denken aan een buitenaards landschap, maar dat is het niet.
Ontwikkeling werkt!
Donkergroen ziet een wereld in beweging met volop kansen voor een positieve bijdrage door dit familiebedrijf. Of het nu gaat om de noodzaak om milieuproblemen aan te pakken of sociale tegenstellingen tegen te gaan, het past binnen de duurzame ambities van het bedrijf.
Partners van Stad+Groen tijdens de Dag van de Openbare Ruimte
Het totaal-evenement voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Wat zijn de activiteiten van de partners van Stad+Groen op dit evenement?
Daktuingrond zet Dwingeland in bloei
In het centrum van Hoogeveen is gewerkt aan één van de grootste bouwprojecten van Noord-Nederland: De Kaap. Hier zijn 138 nieuwe woningen gerealiseerd in de huur- en koopsector, waaronder een woon-zorgcomplex met aanleunwoningen en een herstelhotel.
Geïntegreerde contracten in de groene sector: interessant, maar ook een beetje eng!
De groensector loopt achter in de trend naar geïntegreerde contracten bij aanbestedingen. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat ze slecht lijken te passen bij de aard van de opdrachten én bij de door kleinere bedrijven gedomineerde branche.
1 | 2 | 3 | 4