Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Boomadviesbureau De Groot
Postbus 8008
3900 CA Veenendaal
Nederland

Tel: 0318 654 494 / 06 557 149 49
Fax: 0318 506 819

www.boomadviseur.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Jan-Willem de Groot naar Pius Floris
Jan-Willem de Groot van Boomadviesbureau De Groot maakt een overstap naar Pius Floris. Vanaf 1 mei worden de bedrijfsactiviteiten van Boomadviesbureau De Groot overgenomen door Peter Duifhuizen van Duifhuizen Boomadviesbureau.
Lees meer
Leerzame trainingsdag Picus-gebruikers in Voorthuizen
Op woensdag 9 november kwamen twaalf boomexperts in Voorthuizen bij elkaar voor een trainingsdag over het gebruik van de Picus geluidstomograaf.
Lees meer
Nieuw, gratis boek: Trees - A Lifespan Approach
Namens Boomadviesbureau De Groot heeft Jan-Willem de Groot meegeschreven aan het onlangs verschenen boek 'Trees - a Lifespan Approach'.
Lees meer
Boombakken en planten van bomen in ‘t Harde
In samenwerking met de provincie Gelderland, Boomadvies bureau de Groot, die de projectbegeleiding heeft uitgevoerd, heeft Brienissen Groen in ’t Harde langs de Eperweg zeven bomen in speciaal ontwikkelde boombakken geplant.
Lees meer
Boomveiligheidsonderzoek in gemeente Veenendaal
Gemeente Veenendaal gaf Boomadviesbureau De Groot de opdracht om onderzoek te doen naar de breukvastheid van de bomen in de gemeente.
Lees meer
Controle op massaria bij platanen blijft nodig
Bij veel platanen in heel Nederland komt massaria voor, maar dit leidt lang niet altijd tot problemen. Wel blijft het opletten geblazen voor boombeheerders, vooral op risicovolle plekken.
Lees meer
Praktijkdag Dag van het bomenrecht
Op woensdag 2 april a.s. organiseert Studiecentrum Kerckebosch de praktijkdag Dag van het bomenrecht. deze praktijkdag vindt plaats in Zeist.
Lees meer
Inventarisatie waardevolle bomen in gemeente Veenendaal
In 2008 heeft de gemeente Veenendaal in samenwerking met IVN en een aantal vrijwilligers een lijst waardevolle bomen opgesteld. Nu, anno 2013, wordt deze lijst geactualiseerd.
Lees meer
Essensterfte officieel aangetoond in Nederland
Het stond al enige jaren te gebeuren, maar afgelopen augustus in essterfte ofwel Chalara fraxinea officieel aangetoond in Nederland.
Lees meer
Duitse boomgrootheden bij workshop De Groot
Op 20 en 21 juli 2009 organiseert boomadviesbureau De Groot in samenwerking met de Duitse professoren Rolf Kehr en Steffen Rust (HAWK Göttingen) een unieke workshop met als thema boombiologie en boompathologie.
Lees meer
Negende editie Boominfodag zet nieuwe koers voort
In enkele jaren tijd is de Boominfodag uitgegroeid tot een evenement van formaat dat gewaardeerde sprekers weet te trekken. Na de verhuizing naar een andere locatie van vorig jaar, vindt op 31 mei en 1 juni van dit jaar bij Van Hall Larenstein te Velp alweer de negende editie plaats.
Geld groeit straks wél aan de Nederlandse bomen!
De Vereniging Stadswerk Nederland en de Vereniging Hoveniers en Groenvoorzieners zijn sinds begin 2015 bezig om het Amerikaanse iTree naar Nederland te halen. iTree is een rekenmodel dat de waarde van bomen in geld uitdrukt.
Achtste editie Boominfodag op nieuwe datum én locatie
Op donderdag 9 en vrijdag 10 juni vormt Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp het decor voor alweer de achtste Nederlandse Boominfodag. Tijdens de dagen worden verschillende workshops en buitenprogramma's georganiseerd, waarbij diverse beleidszaken aan bod komen.
Niks boven bomen!
Ook in deze uitgave van Boomzorg staat weer een forse opsomming van groene projecten met daarin aandacht voor bomen in de openbare ruimte.
Denk niet te makkelijk over massaria
In 2007 werd in de Limburgse gemeente Sittard-Geleen de eerste officiële aantasting door de massariaziekte vastgesteld. De afgelopen jaren was er veel aandacht voor de massariaziekte. De voornaamste reden hiervoor is dat aangetaste takken een potentieel risico voor de openbare veiligheid vormen. Inmiddels, bijna zeven jaar na de eerste waarneming in Nederland, hebben we een redelijk beeld kunnen vormen van de gevolgen van de massariaziekte en hoe hiermee om te gaan. .