Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Vereniging Sport en Gemeenten
Postbus 16268
2500 BG Den Haag
Nederland

Tel: 070-3738055
E-mail: info@sportengemeenten.nl

www.sportengemeenten.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Genomineerden Innovatieprijs Sportaccommodaties 2018 bekend
Barenbrug is genomineerd met Yellow Jacket Water Manager: een coating voor graszaad op golfbanen.
Lees meer
Sportaccommodatie 2.0 is thema op Dag van de Sportaccommodaties
Op donderdag 8 maart 2018 vindt een nieuwe editie plaats van de Dag van de Sportaccommodaties in de Expo Houten. Daarbij zijn de belangrijkste aanbieders van duurzame innovatie aanwezig met gratis kennis en advies.
Lees meer
Dag van de Sportaccommodaties op 8 maart
Bedrijven uit de branche zijn aanwezig om de laatste innovaties en trends te tonen. Daarnaast wordt voor de derde maal de Innovatieprijs Sportaccommodaties uitgereikt.
Lees meer
Aangekondigde btw-vrijstelling op sport gaat door
Volgens de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) gaat de regeling ongunstig uitpakken voor gemeenten en sportstichtingen.
Lees meer
VSG: 'Berichtgeving SBR kort door de bocht en onvolledig'
Het AD heeft op maandag 12 juni jl. een artikel geplaatst over rubbergranulaat. Volgens het artikel wil “Europa schonere korrels in de kunstgrasvelden”.
Lees meer
Ondertekening uniforme garantieregeling kunstgrasvelden
Op woensdag 10 mei hebben de KNVB, de BSNC en de VSG hun handtekening gezet onder één uniforme garantieregeling voor kunstgras voetbalvelden.
Lees meer
Manifest 'Buitensport en natuur voor iedereen' gepresenteerd
Het manifest werd afgelopen vrijdag gepresenteerd door Natuurmonumenten, NOC*NSF, buitensportbonden, LandschappenNL en de Vereniging Sport en Gemeenten.
Lees meer
iSpace Sports winnaar Innovatieprijs Sportaccommodaties 2017
iSpace Sports is tijdens de Dag van de Sportaccommodaties uitgeroepen tot winnaar van de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2017.
Lees meer
Wat u ziet tijdens de 6e editie
Tijdens de Dag van de Sportaccommodaties worden een tiental lezingen verzorgd én de eerste Innovatieprijs Sportaccommodaties uitgereikt.
Lees meer
Genomineerden eerste Innovatieprijs Sportaccommodaties bekend
Uit twaalf inzendingen zijn Pronitro van DLF, iSpace Sports van Sportbedrijf Drachten en Skills Garden van Kragten genomineerd voor de eerste Innovatieprijs Sportaccommodaties.
Lees meer
1 | 2
NOS spreekt voor haar beurt in SBR-onderzoek
De koude oorlog omtrent SBR-granulaat woedt nog altijd voort. 'Relatief veel kankerverwekkende stoffen' kopte de NOS onlangs. Niet waar!, schreeuwde het persbericht van de VACO als reactie.
Monitoringstool in de maak
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu legt momenteel de laatste hand aan een monitoringstool. Beheerders van sportvelden wordt gevraagd online aan te geven welke chemische middelen zij gebruiken. Dit vanwege de Green Deal die is gesloten om in 2020 chemievrij te werken op sportvelden.
Teken mee aan een sportieve toekomst
Vakblad Fieldmanager viert zijn tienjarig congreslustrum met het Convenant Duurzame Kwaliteit Sport. Bezoekers worden uitgedaagd om mee te tekenen aan de toekomst van de sportsector.
Garantievoorwaarden voor kunstgras moeten op z'n kop
De vervangingsmarkt voor kunstgras voor voetbal is veel eerder aangebroken dan aanvankelijk was verwacht. Van de beloofde vijftien tot twintig jaar levensduur die ooit werd genoemd, is niets terechtgekomen. Patrick Balemans van de KNVB wil dat dat in de toekomst anders is.
Inventarisatie best practices zijn op gang gekomen, maar samenwerking moet beter
Praat met willekeurig wie in de golf- of sportveldensector, en om de drie of vier zinnen valt wel een keer de term ‘Green Deal’. Maar wat is de Green Deal eigenlijk, en vooral: hoe staat het ermee?
'Green Deal': wat is dat nu precies en hoe staat het ermee?
Praat met willekeurig wie in de golf- of sportveldensector, en om de drie of vier zinnen valt wel een keer de term ‘Green Deal’. Maar wat is de Green Deal eigenlijk, en vooral: hoe staat het ermee?