Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
SBA Golf & Groen B.V.
Rangeerweg 8
6114 BC Susteren
Nederland

Tel: 046 411 34 80 / 06 221 405 20
Fax: 046 411 34 89
E-mail: info@golfengroen.com

BTW: NL008529693B02

http://www.sbagolfengroen.com/
OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
The Links Valley opent op 17 mei
Golfbaan The Links Valley in Ermelo opent op donderdag 17 mei zijn deuren voor leden en gasten. Het clubhuis is echter nog niet gereed.
Lees meer
SBA aan de slag op Golfbaan Brunssummerheide
SBA Golf & Groen gaat als onderhoudsaannemer aan de slag op (een deel van) Golfbaan Brunssummerheide in het Limburgse Brunssum.
Lees meer
Nieuwe aannemer voor baanonderhoud Golf4all Harderwijk
SBA Golf & Groen verzorgt de komende tien jaar het onderhoud op Golf4all Harderwijk. Afgelopen vrijdag werd de onderhoudsovereenkomst getekend.
Lees meer
SBA Golf & Groen onderhoudt golfbaan Henri Chapelle komende 5 jaar
Vanaf 1 januari 2018 onderhoudt SBA Golf & Groen de golfbaan International Golf Henri Chapelle. Afgelopen week tekenden beide partijen op feestelijke wijze het vijfjarige onderhoudscontract.
Lees meer
FOTOREPORTAGE: Greenkeeper of the Year 2018
Voor alweer een vijfde keer werd donderdag 7 december de Greenkeeper of the Year-award uitgereikt. Kijk hier voor een fotoreportage en meer over het juryoordeel.
Lees meer
Arjen Westeneng uitgeroepen tot Greenkeeper of the Year 2018
Op het Nationaal Groen en Golfsymposium is Arjen Westeneng uitgeroepen tot Greenkeeper of the Year 2018. Westeneng kwam na beraad van de jury als winnaar uit de bus.
Lees meer
Golfbaan Welschap en SBA Golf & Groen verlengen onderhoudscontract
In november heeft Golfbaan Welschap het onderhoudscontract met SBA Golf & Groen opnieuw met vijf jaar verlengd.
Lees meer
VIDEO: wordt Patrick van den Beuken Greenkeeper of the Year?
In aanloop naar de verkiezing van de Greenkeeper of the Year 2018 laten we elke dag een kandidaat de revue passeren. De laatste kandidaat stelt zich voor!
Lees meer
Wie zijn de genomineerden voor Greenkeeper of the Year
Jeroen van Eijk, Arjen Westeneng, Patrick van den Beuken en Eric Wijnhoven strijden dit jaar om de titel Greenkeeper of the Year 2018. Wie zijn deze heren? We geven alvast een korte introductie.
Lees meer
Wie wordt Greenkeeper of the Year 2018?
De genomineerden Greenkeeper of the Year 2018 zijn Jeroen van Eijk (Golfbaan Broekpolder), Arjan Westeneng (Golfbaan de Woeste kop), Patrick van den Beuken (Golfbaan Welschap) en Eric Wijnhoven (Golfbaan Geijsteren).
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4
Enthousiast, open en innovatief
Voor alweer de vijfde keer werd donderdag 7 december de Greenkeeper of the Year-award uitgereikt. Dit jaar was de gelukkige titelwinnaar Arjen Westeneng, via aannemer H4A Groen als greenkeeper werkzaam op Golfbaan de Woeste Kop in Axel.
Een aanwinst voor golfspel en natuur
Op uitnodiging van Prograss en Barenbrug Holland BV namen zo'n zestig belangstellenden in oktober een kijkje op The Links Valley in Ermelo.
Betere banen
De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen. Uw project ook op deze pagina┬┤s in Greenkeeper? Stuur een e-mail naar Lieke van der Weijde (lieke@nwst.nl) en u krijg alle de juiste formulieren toegestuurd.
Update maaien met losse handjes
Onbemand maaien lijkt een hype te worden. Bij een van de Nederlandse groenaannemers lopen er nu al totaal zeventien.
De drone bepaalt waar onbemand gemaaid gaat worden
Traditioneel worden bestaande maaiers omgebouwd en van software voorzien. Ze kunnen dan teach and playback en/of dynamisch maaiend het werk van de greenkeeper overnemen: zonder maaifouten
Peloton golfbaanaannemers duchtig opgeschud
In 2013 organiseerde dit vakblad voor het eerst een inventarisatie van de verhouding tussen uitbesteden en zelf doen onder golfbanen. De aanleiding was een gestage toename van het aantal banen dat zijn greenkeeping buiten de deur doet. Aan die trend lijkt weinig te zijn veranderd, maar er zijn wel de nodige wijzigingen in het golfbaanonderhoud.
Betere Banen
De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen.
Geslaagde renovaties in grillig veengebied
SBA Golf & Groen startte in april met renovatiewerkzaamheden op Hitland. In drie fases zijn verscheidene delen van de golfbaan aangepakt. Zo is onder meer green 17 volgens het in Nederland nog niet zo bekende coring-principe ingezaaid.
1 | 2