Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Innogreen
Beatrixhaven 25
4251 NK Werkendam
Nederland

Tel: 0183 509 796 / 06 105 972 43
Fax: 0183 509 795
E-mail: snijders@innogreen.nl

www.innogreen.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
Innogreen is opgericht in 2007 en ontwikkelt sindsdien duurzame kwaliteitsproducten voor het (openbaar) groen, een totaalpakket voor professionals in de groene sector.

Het zwaartepunt ligt daarbij op de bodem. De bodem is zeer boeiend. Het is de basis van alles wat groeit, daar moeten wij echt zuinig op zijn. We ontwikkelen dus onder andere speciale producten voor een betere bodemkwaliteit. Innogreen staat dan ook voor innovatie in het groen.

Om onze doelen te bereiken adviseren we u graag over onze organische meststoffen en bodemverbeteraars. Grondstoffen worden gekozen uit reststromen van de voedingsindustrie, duurzaam geproduceerde mycro-organismen en andere basis materialen welke hergebruikt kunnen worden waardoor grondstoffen hun waarde behouden. Dat zorgt voor meer ketensamenwerking, innovatie, minder grondstoffenverbruik en minder afval (circulaire economie) Tijdens de productie wordt gebruik gemaakt van zonne-energie.
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Op een natuurlijke manier het groeiseizoen verlengen
Momenteel dalen temperaturen nog volop onder nul, maar voordat je het weet gaat de lente weer van start. Hoe kun je het groeiseizoen van het gras verlengen, zodat dit in de lente al volop groeit?
Lees meer
‘Sustainable maintenance’ focus of Innogreen and Symbio UK seminar
On February 27, 2018 Innogreen, together with Symbio UK, will organise a free seminar on the sustainable and natural maintenance of golf courses.
Lees meer
'Hoe laat je de bodem voor je werken' centraal in ‘bodemseminar’
Een gezonde bodem is de basis voor duurzaam en natuurlijk onderhoud. Die gedachte vormt het uitgangspunt van de kennisbijeenkomst die 27 februari plaatsvindt op Golfpark Almkreek te Almkerk.
Lees meer
Leren anticiperen op klimaatverandering
Klimaatverandering is een hot topic. Hoe ga je nu als hovenier om met thema’s als afwatering, vochtbuffering, ziekten en plagen? Innogreen vertelt het in een cursusavond ‘klimaatinvloeden op bodem & plant’.
Lees meer
Duurzaam onderhoud centraal bij seminar Innogreen en Symbio UK
Op 27 februari 2018 organiseert Innogreen in samenwerking met Symbio UK een gratis seminar over het duurzaam en natuurlijk onderhoud van golfbanen.
Lees meer
Sjaak Willemstein wint de verkiezing Duurzaamste Hovenier van Nederland
Sjaak Willemstein van Willemstein Hoveniers uit Waddinxveen is uitgeroepen tot Duurzaamste Hovenier van Nederland 2017. Hij kreeg de prijs uitgereikt op De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg.
Lees meer
Groter inspiratiepark op De Groene Sector Vakbeurs
Dit jaar werd op De Groene Sector Vakbeurs het Groene Inspiratiepark geïntroduceerd. Volgend jaar wordt dit concept uitgebreid.
Lees meer
Circulair and biobased?
U wilt alles weten over circulair en duurzaam groenbeheer? Kom langs op stand 2.1.23 en 2.2.22 en ontdek zelf hoe groen U bent/U denkt!
Lees meer
Revitalisering Wassenaarse laanbomen
Zo’n 190 eiken, lindes en beuken aan de Groot Haesebroekseweg kregen onlangs een boost door een unieke samenwerking tussen Zoontjens Boomprojecten, De Meerlanden, Xivac en Innogreen.
Lees meer
Groene Sector Vakbeurs komt met nieuw 'inspiratiepark'
Het concept focust zich zowel op de gemeente (groen in de openbare ruimte) als de hovenierssector.
Lees meer
1 | 2 | 3
Helicon-opleiding Boomtechnisch adviseur van start in januari
Op 14 september houdt Helicon Eindhoven een open avond voor de avondopleiding Boomtechnisch adviseur, die in januari van start gaat. Niet alleen kan de afgestudeerde hiermee het Europese ETT-examen van de EAC afleggen.
Revitalisering 'Wassenaarse oude bomen' van ruim 200 jaar oud
De gemeente Wassenaar maakte dit jaar een budget vrij voor het project Revitalisatie Bomen. Onderdeel daarvan was de revitalisering van de laanbomen aan de Groot Haesebroekseweg in Wassenaar.
Vergelijking groeimedia
Op het gebied van bodemleven lijkt bomenzand het minste te scoren – hoewel wetenschappelijk onderzoek ontbreekt. in granulaat is iets meer bodemleven aanwezig. en ook al is dit in theorie misschien niet toereikend, in de praktijk zijn er voorbeelden van bomen die al vele jaren groeien op bomenzand of bomengranulaat.
Circulair groenbeheer als compleet concept
Zoontjens Boomprojecten, Natural Plastics en Innogreen hebben de handen ineen geslagen. De afgelopen periode werd gewerkt aan een concept dat nu, op de Dag van de Openbare Ruimte, officieel gelanceerd wordt: 3 Green Solutions, een A-tot-Z-dienstverlening op het gebied van circulair beheer.
Overzicht meststoffen Fieldmanager
Overzicht meststoffen Greenkeeper
Roundup bezorgt betrokkenen een punthoofd
Staatssecretaris Mansveld heeft begin juni een conceptbesluit naar de Tweede Kamer gezonden om het beleid inzake gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw te wijzigen. Die wijziging zou onder meer inhouden dat het gebruik van chemische middelen wordt verboden.