Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
NLadviseurs
Larensteinselaan 26B
6882CT VELP
Nederland

Tel: 026 785 14 40 / 06 430 002 97
E-mail: g.c.hamelink@nladviseurs.nl

www.nladviseurs.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Relatiedag NLadviseurs in teken van duurzaam beheer
Met het oog op 2021 is er voor golfbanen alle reden om toe te werken naar chemievrij beheer. Op de relatiedag helpt NLadviseurs golfbanen om in actie te komen.
Lees meer
Data workshops NLadviseurs bekend
Dit najaar heeft NLadviseurs weer een drietal workshops op de agenda staan voor de groene professional binnen greenkeeping.
Lees meer
Natuurgolfbaan voor Terschelling?
Stichting Natuur Golfbaan Terschelling en Staatsbosbeheer hebben gisteren gezamenlijk een nieuw gebiedsplan voor een bosgebied in Terschelling gepresenteerd. In het plan is ruimte voor een natuurgolfbaan. NLadviseurs heeft het inrichtingsplan geschreven.
Lees meer
Zes golfbanen gezamenlijk op weg naar Geo-certificering
De groep deelnemers kwam op donderdag 21 september voor het eerst samen in Renkum.
Lees meer
16 september: bijeenkomst 'GEO 2020, license to operate'
16 september wordt door de NGF in de evenementenhal in Gorinchem een bijeenkomst rond het kwaliteitszorgsysteem GEO georganiseerd.
Lees meer
Wat te doen met essentaksterfte op de baan?
In Nederland worden op grote schaal essen gekapt, omdat ze zijn aangetast door essentaksterfte. Wat kun je doen als golfbaanbeheerder of greenkeeper met (aangetaste) essen op de baan?
Lees meer
Amsterdam Old Course verkrijgt Geo-certificaat
De certificering is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen NLadviseurs, aannemer Aha de Man en het personeel van Amsterdam Old Course.
Lees meer
Golfclub Amelisweerd schakelt universiteit in voor duurzaam beheer
De Utrechtse golfclub Amelisweerd heeft de samenwerking gezocht met de Universiteit Utrecht om een impuls te geven aan duurzaam beheer op de golfbaan.
Lees meer
Geslaagde 29e Barenbrug Golfdag in Groesbeek
Op de golfbaan Rijk van Nijmegen in Groesbeek is op 12 juni de 29e Barenbrug Golfdag gehouden. Zo’n 145 bezoekers waren op de dag afgekomen, waar zoals ieder jaar de Redexim Cup en de Barenbrug Trophy werden uitgereikt.
Lees meer
Samenwerking De Enk en NLadviseurs omtrent Geo-certificering
De Enk Groen & Golf heeft een concept bedacht waarin golfbanen uit dezelfde regio de inspanningen en de kosten verdelen.
Lees meer
1 | 2 | 3
Woeste Kop op naar GEO - wat hangt hen boven het hoofd?
Mocht u ooit eens op de ruim 60 meter hoge watertoren van Axel staan, dan snapt u waarschijnlijk direct waarom Golfclub De Woeste Kop dit jaar gaat voor een GEO-certificaat.
Een beheerplan borgt het golfbaanontwerp
Terwijl in Cromvoirt de shovels rondrijden om de juiste ondulaties aan te brengen en de bomen op hun plek worden gezet, is NLadviseurs gestart met het schrijven van het beheerplan voor de nieuwe topgolfbaan Bernardus. Voorbarig? Zeker niet.
Nieuw groenlabel als aanjager voor GEO-certificaat golfbaan
Met de aankomende Green Deal Sportvelden 2020 kunnen golfbanen er haast niet meer omheen: golfbaanonderhoud dient duurzaam en ‘groen’ plaats te vinden. Oftewel: binnen een paar jaar zijn gewasbeschermingsmiddelen op de golfbaan verleden tijd.
Geslaagde Barenbrug Golfdag te Groesbeek
Op de golfbaan Het Rijk van Nijmegen in Groesbeek werd op 12 juni alweer de 29e editie van de Barenbrug Golfdag gehouden. Zo'n 145 aanwezigen uit de groene wereld van de golfbranche waren afgekomen op deze dag, waarop zoals ieder jaar de Redexim Cup en de Barenbrug Trophy werden uitgereikt.
GISSEN naar de toekomst
Over vijf jaar is er geen golfbaan meer waar niet met GIS gewerkt wordt, zeggen leveranciers van GIS-systemen in Nederland. Ook de NGF is groot voorstander van het gebruik van het computersysteem GIS op de golfbaan.
Wet natuurbescherming: wat verandert, wat blijft hetzelfde?
In 2017 verandert de Nederlandse natuurwetgeving. Samengevat: de Boswet, Flora- en faunawet en Natuurbeschermingswet 1998 worden samengevoegd. Deze nieuwe wet gaat de Wet natuurbescherming heten. Wordt het straks makkelijker om bos te vellen of juist moeilijker?
Gissen waar we naartoe gaan
De eerste onbemande grasmaaiers met gewasscanners rijden al rond bij De Enk Groen & Golf. Tegelijkertijd is GIS voor veel greenkeepers nog een ver-van-mijn-bedshow. De NGF moedigt iedereen in de golfsector aan het computersysteem ook te gaan gebruiken en lanceerde vorige maand de website golfbaandataviewer.nl.
Beheer zal zich steeds meer moeten baseren op harde data
Als we naar de toekomst kijken, zien we dat er steeds meer onderbouwing zal moeten komen voor beheerkeuzes om aanspraak te kunnen maken op de budgetten. Harde feiten, data en cijfers worden de pijlers onder het dagelijks beheer.
1 | 2 | 3