Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
NLadviseurs
Larensteinselaan 26B
6882CT VELP
Nederland

Tel: 026 785 14 40 / 06 430 002 97
E-mail: g.c.hamelink@nladviseurs.nl

www.nladviseurs.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Video: Demonstraties tijdens Green Live Tour 2018
Na twee succesvolle edities organiseerde GKB Machines eerder deze maand met een aantal partners de derde editie van de Greenlive Tour. Greenkeeper was in Wierden aanwezig om verslag te doen.
Lees meer
In één dag kennismaken met de laatste ontwikkelingen in precisiebeheer
Na eerdere succesvolle edities voor sportveldonderhoud, worden dit jaar op 5, 7, 12 en 14 juni bijeenkomsten van de Greenlivetour georganiseerd gericht op golfbaanaanleg en -onderhoud.
Lees meer
Geo-certificaat voor de Haarlemmermeersche Golfclub
De Haarlemmermeersche heeft samen met NLadviseurs en de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij naar deze certificering toegewerkt.
Lees meer
De Ridder wint aanbesteding onderhoud Kromme Rijn
Bijzonder aan de aanbesteding is dat er niet met een bestek gewerkt wordt, maar met een Programma van Eisen.
Lees meer
Relatiedag NLadviseurs in teken van duurzaam beheer
Met het oog op 2021 is er voor golfbanen alle reden om toe te werken naar chemievrij beheer. Op de relatiedag helpt NLadviseurs golfbanen om in actie te komen.
Lees meer
Data workshops NLadviseurs bekend
Dit najaar heeft NLadviseurs weer een drietal workshops op de agenda staan voor de groene professional binnen greenkeeping.
Lees meer
Natuurgolfbaan voor Terschelling?
Stichting Natuur Golfbaan Terschelling en Staatsbosbeheer hebben gisteren gezamenlijk een nieuw gebiedsplan voor een bosgebied in Terschelling gepresenteerd. In het plan is ruimte voor een natuurgolfbaan. NLadviseurs heeft het inrichtingsplan geschreven.
Lees meer
Zes golfbanen gezamenlijk op weg naar Geo-certificering
De groep deelnemers kwam op donderdag 21 september voor het eerst samen in Renkum.
Lees meer
16 september: bijeenkomst 'GEO 2020, license to operate'
16 september wordt door de NGF in de evenementenhal in Gorinchem een bijeenkomst rond het kwaliteitszorgsysteem GEO georganiseerd.
Lees meer
Wat te doen met essentaksterfte op de baan?
In Nederland worden op grote schaal essen gekapt, omdat ze zijn aangetast door essentaksterfte. Wat kun je doen als golfbaanbeheerder of greenkeeper met (aangetaste) essen op de baan?
Lees meer
1 | 2 | 3
'De ideale combinatie van theorie en parktijk'
Na twee succesvolle edities organiseert GKB Machines in juni met een aantal partners de derde editie van de Greenlive Tour. Tussen dinsdag 5 en donderdag 14 juni doet de Greenlive Tour vier verschillende golfbanen aan, met precisiebeheer op de golfbaan als thema.
Woeste Kop op naar GEO - wat hangt hen boven het hoofd?
Mocht u ooit eens op de ruim 60 meter hoge watertoren van Axel staan, dan snapt u waarschijnlijk direct waarom Golfclub De Woeste Kop dit jaar gaat voor een GEO-certificaat.
Een beheerplan borgt het golfbaanontwerp
Terwijl in Cromvoirt de shovels rondrijden om de juiste ondulaties aan te brengen en de bomen op hun plek worden gezet, is NLadviseurs gestart met het schrijven van het beheerplan voor de nieuwe topgolfbaan Bernardus. Voorbarig? Zeker niet.
Nieuw groenlabel als aanjager voor GEO-certificaat golfbaan
Met de aankomende Green Deal Sportvelden 2020 kunnen golfbanen er haast niet meer omheen: golfbaanonderhoud dient duurzaam en ‘groen’ plaats te vinden. Oftewel: binnen een paar jaar zijn gewasbeschermingsmiddelen op de golfbaan verleden tijd.
Geslaagde Barenbrug Golfdag te Groesbeek
Op de golfbaan Het Rijk van Nijmegen in Groesbeek werd op 12 juni alweer de 29e editie van de Barenbrug Golfdag gehouden. Zo'n 145 aanwezigen uit de groene wereld van de golfbranche waren afgekomen op deze dag, waarop zoals ieder jaar de Redexim Cup en de Barenbrug Trophy werden uitgereikt.
GISSEN naar de toekomst
Over vijf jaar is er geen golfbaan meer waar niet met GIS gewerkt wordt, zeggen leveranciers van GIS-systemen in Nederland. Ook de NGF is groot voorstander van het gebruik van het computersysteem GIS op de golfbaan.
Wet natuurbescherming: wat verandert, wat blijft hetzelfde?
In 2017 verandert de Nederlandse natuurwetgeving. Samengevat: de Boswet, Flora- en faunawet en Natuurbeschermingswet 1998 worden samengevoegd. Deze nieuwe wet gaat de Wet natuurbescherming heten. Wordt het straks makkelijker om bos te vellen of juist moeilijker?
Gissen waar we naartoe gaan
De eerste onbemande grasmaaiers met gewasscanners rijden al rond bij De Enk Groen & Golf. Tegelijkertijd is GIS voor veel greenkeepers nog een ver-van-mijn-bedshow. De NGF moedigt iedereen in de golfsector aan het computersysteem ook te gaan gebruiken en lanceerde vorige maand de website golfbaandataviewer.nl.
1 | 2 | 3