Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Nederlandse Golf Federatie
Postbus 8585
3503 RN Utrecht
Nederland

Tel: 030 242 63 70
E-mail: golf@ngf.nl

www.ngf.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie is volop in beweging. De mensen in onze organisatie scheppen ruimte voor eigentijdse ontwikkelingen, om te kunnen voldoen aan de eisen van deze tijd.
CONTACTPERSONEN
Niels Dokkuma
Agronoom
niels.dokkuma@ngf.nl
Monique Madsen
Medewerker Ontwikkeling Golf
monique.madsen@ngf.nl
Joris Slooten
Manager Ontwikkeling Golf
joris.slooten@ngf.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
GOAG wil kwaliteit golfbanen naar hoger niveau tillen
In 2017 is het Genootschap van Onafhankelijke Adviseurs Golfbanen (GOAG) opgericht. De oprichters willen ondersteuning bieden bij het structureel verhogen van de kwaliteit van aanleg, onderhoud en beheer van golfbanen.
Lees meer
VGR Bodemdagen op 22 en 23 november
Tijdens deze bodemdagen staat het motto van VGR, 'de bodem als basis', centraal. De dagen zijn bedoeld voor baancommissarissen en hoofdgreenkeepers.
Lees meer
Nationaal Golf & Groen symposium op 7 december
Het thema van het symposium is dit jaar 'Geel is het nieuwe groen', inspelend op de kleuren die met de seizoenen meebewegen op de golfbaan.
Lees meer
Label voor duurzaam golfbaanonderhoud voor aannemers
De NGF en GEO introduceren een label voor bedrijven die op aantoonbaar duurzame wijze het golfbaanonderhoud uitvoeren: het Recognized Supplier Label.
Lees meer
DGC De Gelpenberg behaalt Geo-certificering
De Drentse Golf Club De Gelpenberg heeft op zondag 1 oktober het Geo-certificaat voor duurzaam golfbeheer ontvangen.
Lees meer
Buiting ontwikkelt Golfbaandataviewer met informatie voor golfsector
In opdracht van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) heeft Buiting Advies de Golfbaandataviewer ontwikkeld. Dit online platform ontsluit relevante informatie voor en over de golfsector via interactieve kaartbeelden.
Lees meer
‘Mooie bomen op de golfbaan hebben keerzijde’
‘Bomen op golfbanen zijn vaak heel mooi en geven karakter en definitie aan een golfbaan’, aldus Niels Dokkuma, de agronoom van de NGF. De keerzijde van die mooie bomen zijn vaak uitdagingen voor het vak greenkeeping, zo licht hij toe in een video.
Lees meer
Nationaal Golf Congres en Beurs op 31 januari
Op woensdag 31 januari 2018 vindt een nieuwe editie plaats van het Nationaal Golf Congres en Beurs. De locatie is congrescentrum Spant in Bussum.
Lees meer
16 september: bijeenkomst 'GEO 2020, license to operate'
16 september wordt door de NGF in de evenementenhal in Gorinchem een bijeenkomst rond het kwaliteitszorgsysteem GEO georganiseerd.
Lees meer
NGF organiseert agronomieseminar 'structurele speelkwaliteit'
Tijdens deze interactieve themaochtend passeren verschillende onderwerpen omtrent agronomie de revue.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
Deense golfsector meet werkelijke milieubelasting, terwijl Nederland lijkt aan te koersen op absolute ban op gewasbeschermingsmiddelen
Ook in Denemarken maakt de politiek zich hard voor het uitbannen van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Toch lijkt het alsof de Deense golfsector daarbij meer coulance heeft weten te bedingen dan in Nederland het geval is.
Na anderhalf jaar is het tijd om door te pakken met de Green Deal!
Op de Dag van de Sportaccommodaties in Houten hebben de Green Deal-partijen het Innovatienetwerk Green Deal Sportvelden gepresenteerd. Zij willen daarin samen optrekken om innovatie te stimuleren en goede praktijkvoorbeelden te ontwikkelen en te delen. Het doel van de Green Deal-organisatie is om dit jaar deze best practices te publiceren.
Na anderhalf jaar is het tijd om door te pakken met de Green Deal!
Op de Dag van de Sportaccommodaties in Houten hebben de Green Deal-partijen het Innovatienetwerk Green Deal Sportvelden gepresenteerd. Zij willen daarin samen optrekken om innovatie te stimuleren en goede praktijkvoorbeelden te ontwikkelen en te delen. Het doel van de Green Deal-organisatie is om dit jaar deze best practices te publiceren.
De competitie vormt de eerste graadmeter in het jaar voor een golfbaan
Het gereedmaken van de baan voor de competitie, die loopt van 1 april tot medio mei, is geen sinecure: de greens komen dan zojuist de winter uit en niet alle banen zijn dan schimmelvrij. Greenkeepers knokken echter hard om een zo representatief mogelijk speeloppervlak af te leveren.
GISSEN naar de toekomst
Over vijf jaar is er geen golfbaan meer waar niet met GIS gewerkt wordt, zeggen leveranciers van GIS-systemen in Nederland. Ook de NGF is groot voorstander van het gebruik van het computersysteem GIS op de golfbaan.
Players First: u vraagt, wij maaien
Lodewijk Klootwijk van de NVG hield op het Nationaal Golf & Groen Symposium een presentatie over Players First, een Deens klanttevredenheidsprogramma voor golfers. De grote animo voor deze meettool maakt duidelijk dat golfbanen hier brood in zien.
Bomen en schaduw
De meeste mensen weten niet goed hoe bomen en de bodem in elkaar zitten en hoe uitgebreid het wortelgestel is.
Gissen waar we naartoe gaan
De eerste onbemande grasmaaiers met gewasscanners rijden al rond bij De Enk Groen & Golf. Tegelijkertijd is GIS voor veel greenkeepers nog een ver-van-mijn-bedshow. De NGF moedigt iedereen in de golfsector aan het computersysteem ook te gaan gebruiken en lanceerde vorige maand de website golfbaandataviewer.nl.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8