Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Nederlandse Golf Federatie
Postbus 8585
3503 RN Utrecht
Nederland

Tel: 030 242 63 70
E-mail: golf@ngf.nl

www.ngf.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie is volop in beweging. De mensen in onze organisatie scheppen ruimte voor eigentijdse ontwikkelingen, om te kunnen voldoen aan de eisen van deze tijd.
CONTACTPERSONEN
Niels Dokkuma
Agronoom
niels.dokkuma@ngf.nl
Monique Madsen
Medewerker Ontwikkeling Golf
monique.madsen@ngf.nl
Joris Slooten
Manager Ontwikkeling Golf
joris.slooten@ngf.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Nieuwe reeks regionale 'Golf & Groen'-workshops
Koert Donkers en meerdere hoofdgreenkeepers delen hun praktijkervaringen met duurzaam beheer en de Green Deal Sportvelden.
Lees meer
Koert Donkers aan de slag bij NGF
Eind 2017 kondigde Joris Slooten zijn vertrek aan bij de NGF. Vandaag is bekend gemaakt dat NGA voorzitter Koert Donkers bij de NGF aan de slag gaat als account manager duurzaamheid en agronomie.
Lees meer
De Open Golfdagen komen er weer aan
Tijdens deze dagen organiseren clubs en banen door het hele land open dagen om mensen kennis te laten maken met de golfsport.
Lees meer
Ministerie I&W en RIVM op werkbezoek bij Golfclub Zeewolde
Vertegenwoordigers lieten zich tijdens het bezoek bijpraten door hoofdgreenkeeper Christian Nueboer, clubmanager Bart Beekmans en de baancommissie.
Lees meer
Golf én geluk op Nationaal Golf Congres & Beurs
Morgen nog niks op de agenda staan? Om 09:30 uur gaat in Bussum het Nationaal Golf Congres & Beurs van start. Het thema: 'The drive to happiness - golf als geluksambassadeur'.
Lees meer
Nieuwe aannemer voor baanonderhoud Golf4all Harderwijk
SBA Golf & Groen verzorgt de komende tien jaar het onderhoud op Golf4all Harderwijk. Afgelopen vrijdag werd de onderhoudsovereenkomst getekend.
Lees meer
Nieuwe editie Bird Watching Day op 12 mei
Alle clubs en banen die bij de Nederlandse Golf Federatie zijn aangesloten, worden jaarlijks uitgenodigd deel te nemen aan Bird Watching Day.
Lees meer
Joris Slooten vertrekt bij NGF en gaat naar HGM
Joris Slooten verlaat per 1 februari de NGF en treedt in dienst bij de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (HGM) in de functie van operationeel directeur golf.
Lees meer
Grote opkomst bij Nationaal Golf & Groen symposium ‘Geel is nieuwe groen’
Het Nationaal Golf & Groen Symposium van 7 december is succesvol verlopen. De goede mix van theorie en praktijk leverde ook dit jaar de nodige inspiratie op. Met ruim 250 deelnemers trok de vierde editie meer bezoekers dan vorig jaar.
Lees meer
Succesvolle bodemdagen VGR, NGF en VAG
De VGR Groep heeft vorige maand twee succesvolle bodemdagen verzorgd in samenwerking met NGF en VAG.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
Pitchmarks herstellen: kwestie van elkaar een beetje opvoeden
‘Alle hens aan dek!’ Daarmee roept Arjen Westeneng, gasthoofdredacteur van deze Greenkeeper-editie, Greenkeeper of the Year en werkzaam voor H4A Groen op golfbaan De Woeste Kop, de hulp in van alle betrokkenen op de golfbaan.
Woeste Kop op naar GEO - wat hangt hen boven het hoofd?
Mocht u ooit eens op de ruim 60 meter hoge watertoren van Axel staan, dan snapt u waarschijnlijk direct waarom Golfclub De Woeste Kop dit jaar gaat voor een GEO-certificaat.
NGA Nieuws
Duurzaam, maar niet GEO-gecertificeerd
In de rubriek Team in beeld staat ditmaal Golfclub Heiloo centraal, een negenholesbaan in het gelijknamige plaatsje net ten zuiden van Alkmaar. Wie zorgen er voor het baanonderhoud, wat doen ze anders dan anderen en op welke problemen stuit het team?
Nieuw orgaan GOAG wil kwaliteit golfbanen naar hoger niveau tillen
Begin december is het Genootschap van Onafhankelijke Adviseurs Golfbanen (GOAG) opgericht. Volgens de oprichters heeft het orgaan als missie en doel het bieden van ondersteuning om de kwaliteit op een duurzaam hoger niveau te brengen en te houden.
Nieuw groenlabel als aanjager voor GEO-certificaat golfbaan
Met de aankomende Green Deal Sportvelden 2020 kunnen golfbanen er haast niet meer omheen: golfbaanonderhoud dient duurzaam en ‘groen’ plaats te vinden. Oftewel: binnen een paar jaar zijn gewasbeschermingsmiddelen op de golfbaan verleden tijd.
Deense golfsector meet werkelijke milieubelasting, terwijl Nederland lijkt aan te koersen op absolute ban op gewasbeschermingsmiddelen
Ook in Denemarken maakt de politiek zich hard voor het uitbannen van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Toch lijkt het alsof de Deense golfsector daarbij meer coulance heeft weten te bedingen dan in Nederland het geval is.
Na anderhalf jaar is het tijd om door te pakken met de Green Deal!
Op de Dag van de Sportaccommodaties in Houten hebben de Green Deal-partijen het Innovatienetwerk Green Deal Sportvelden gepresenteerd. Zij willen daarin samen optrekken om innovatie te stimuleren en goede praktijkvoorbeelden te ontwikkelen en te delen. Het doel van de Green Deal-organisatie is om dit jaar deze best practices te publiceren.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8