Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Nederlandse Golf Federatie
Postbus 8585
3503 RN Utrecht
Nederland

Tel: 030 242 63 70
E-mail: golf@ngf.nl

www.ngf.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie is volop in beweging. De mensen in onze organisatie scheppen ruimte voor eigentijdse ontwikkelingen, om te kunnen voldoen aan de eisen van deze tijd.
CONTACTPERSONEN
Niels Dokkuma
Agronoom
niels.dokkuma@ngf.nl
Monique Madsen
Medewerker Ontwikkeling Golf
monique.madsen@ngf.nl
Joris Slooten
Manager Ontwikkeling Golf
joris.slooten@ngf.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
'On Course'-status krijgt later dit jaar een upgrade
Met On Course kunnen banen al vanaf dag 1 laten zien dat ze in een Geo-traject zitten en plukken ze niet pas na twee of drie jaar de vruchten.
Lees meer
Meer vogelsoorten gespot tijdens Bird Watching Day
Op 73 golfbanen zijn deze editie vogels gespot. Gezamenlijk telden zij in totaal 3.460 vogels en 176 verschillende soorten.
Lees meer
Nieuwe lichting geslaagde hoofdgreenkeepers
Op donderdag 17 mei vond op de Has Hogeschool in Den Bosch de diploma-uitreiking plaats voor de opleiding Hoofdgreenkeeper.
Lees meer
The Links Valley opent op 17 mei
Golfbaan The Links Valley in Ermelo opent op donderdag 17 mei zijn deuren voor leden en gasten. Het clubhuis is echter nog niet gereed.
Lees meer
Nieuwe reeks regionale 'Golf & Groen'-workshops
Koert Donkers en meerdere hoofdgreenkeepers delen hun praktijkervaringen met duurzaam beheer en de Green Deal Sportvelden.
Lees meer
Koert Donkers aan de slag bij NGF
Eind 2017 kondigde Joris Slooten zijn vertrek aan bij de NGF. Vandaag is bekend gemaakt dat NGA voorzitter Koert Donkers bij de NGF aan de slag gaat als account manager duurzaamheid en agronomie.
Lees meer
De Open Golfdagen komen er weer aan
Tijdens deze dagen organiseren clubs en banen door het hele land open dagen om mensen kennis te laten maken met de golfsport.
Lees meer
Ministerie I&W en RIVM op werkbezoek bij Golfclub Zeewolde
Vertegenwoordigers lieten zich tijdens het bezoek bijpraten door hoofdgreenkeeper Christian Nueboer, clubmanager Bart Beekmans en de baancommissie.
Lees meer
Golf én geluk op Nationaal Golf Congres & Beurs
Morgen nog niks op de agenda staan? Om 09:30 uur gaat in Bussum het Nationaal Golf Congres & Beurs van start. Het thema: 'The drive to happiness - golf als geluksambassadeur'.
Lees meer
Nieuwe aannemer voor baanonderhoud Golf4all Harderwijk
SBA Golf & Groen verzorgt de komende tien jaar het onderhoud op Golf4all Harderwijk. Afgelopen vrijdag werd de onderhoudsovereenkomst getekend.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Veel banen zijn sterker uit de crisis gekomen
De Nederlandse golfsector zit volop in een transitie. Naar duurzamer beheer, maar ook naar bedrijfsmatiger beheer. Jeroen Stevens, directeur van de NGF, heeft daar een uitgesproken mening over. Vakblad Greenkeeper zocht hem op!
Een van de grondleggers van vakblad Greenkeeper overleden
Afgelopen 24 maart 2018 overleed Jeff Collinge. Jeff Collinge was lid van golfbaan Toxandria, maar voor de Nederlandse greenkeepers met name belangrijk als een van de grondleggers van vakblad Greenkeeper, tot op het laatst bovengemiddeld betrokken bij (en kritisch over) alles wat in dit vakblad werd gepubliceerd.
Pitchmarks herstellen: kwestie van elkaar een beetje opvoeden
‘Alle hens aan dek!’ Daarmee roept Arjen Westeneng, gasthoofdredacteur van deze Greenkeeper-editie, Greenkeeper of the Year en werkzaam voor H4A Groen op golfbaan De Woeste Kop, de hulp in van alle betrokkenen op de golfbaan.
Woeste Kop op naar GEO - wat hangt hen boven het hoofd?
Mocht u ooit eens op de ruim 60 meter hoge watertoren van Axel staan, dan snapt u waarschijnlijk direct waarom Golfclub De Woeste Kop dit jaar gaat voor een GEO-certificaat.
NGA Nieuws
Duurzaam, maar niet GEO-gecertificeerd
In de rubriek Team in beeld staat ditmaal Golfclub Heiloo centraal, een negenholesbaan in het gelijknamige plaatsje net ten zuiden van Alkmaar. Wie zorgen er voor het baanonderhoud, wat doen ze anders dan anderen en op welke problemen stuit het team?
Nieuw orgaan GOAG wil kwaliteit golfbanen naar hoger niveau tillen
Begin december is het Genootschap van Onafhankelijke Adviseurs Golfbanen (GOAG) opgericht. Volgens de oprichters heeft het orgaan als missie en doel het bieden van ondersteuning om de kwaliteit op een duurzaam hoger niveau te brengen en te houden.
Nieuw groenlabel als aanjager voor GEO-certificaat golfbaan
Met de aankomende Green Deal Sportvelden 2020 kunnen golfbanen er haast niet meer omheen: golfbaanonderhoud dient duurzaam en ‘groen’ plaats te vinden. Oftewel: binnen een paar jaar zijn gewasbeschermingsmiddelen op de golfbaan verleden tijd.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9