Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom-In-Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad+Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Nederlandse Golf Federatie
Postbus 8585
3503 RN Utrecht
Nederland

Tel: 030 242 63 70
E-mail: golf@ngf.nl

www.ngf.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie is volop in beweging. De mensen in onze organisatie scheppen ruimte voor eigentijdse ontwikkelingen, om te kunnen voldoen aan de eisen van deze tijd.
CONTACTPERSONEN
Niels Dokkuma
Agronoom
niels.dokkuma@ngf.nl
Monique Madsen
Medewerker Ontwikkeling Golf
monique.madsen@ngf.nl
Joris Slooten
Manager Ontwikkeling Golf
joris.slooten@ngf.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Buiting ontwikkelt Golfbaandataviewer met informatie voor golfsector
In opdracht van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) heeft Buiting Advies de Golfbaandataviewer ontwikkeld. Dit online platform ontsluit relevante informatie voor en over de golfsector via interactieve kaartbeelden.
Lees meer
‘Mooie bomen op de golfbaan hebben keerzijde’
‘Bomen op golfbanen zijn vaak heel mooi en geven karakter en definitie aan een golfbaan’, aldus Niels Dokkuma, de agronoom van de NGF. De keerzijde van die mooie bomen zijn vaak uitdagingen voor het vak greenkeeping, zo licht hij toe in een video.
Lees meer
Nationaal Golf Congres en Beurs op 31 januari
Op woensdag 31 januari 2018 vindt een nieuwe editie plaats van het Nationaal Golf Congres en Beurs. De locatie is congrescentrum Spant in Bussum.
Lees meer
16 september: bijeenkomst 'GEO 2020, license to operate'
16 september wordt door de NGF in de evenementenhal in Gorinchem een bijeenkomst rond het kwaliteitszorgsysteem GEO georganiseerd.
Lees meer
NGF organiseert agronomieseminar 'structurele speelkwaliteit'
Tijdens deze interactieve themaochtend passeren verschillende onderwerpen omtrent agronomie de revue.
Lees meer
Professor Leinauer (WUR) bezoekt Nederlandse golfbanen
De afgelopen weken heeft professor Bernd Leinauer (houder van de speciale leerstoel Turfgrass Ecology) een introducerende tour gemaakt langs enkele Nederlandse golfbanen.
Lees meer
NGF krijgt nieuwe, eigen website: NGF.nl
De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie heeft een nieuwe website: NGF.nl. De NGF splitst daarmee van het platform Golf.nl.
Lees meer
NGF organiseert bijeenkomsten tijdens ING Golfweek
De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) organiseert op vrijdag 7 juli, de eerste dag van de ING Private Banking Golfweek, verschillende bijeenkomsten.
Lees meer
Onderzoek naar de optimale dosering van fosfaat op golfgreens
Onlangs is op golfbaan Princenbosch een praktijkproef gestart naar de optimale dosering van fosfaat op golfgreens.
Lees meer
De Enk Groen & Golf opnieuw sponsor van eerste jeugdteam Delfland
Ook met ingang van komend seizoen 2017-2018 is De Enk Groen & Golf sponsor van het eerste team van Golfbaan Delfland uit Schipluiden in de NGF-Jeugdcompetitie.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Na anderhalf jaar is het tijd om door te pakken met de Green Deal!
Op de Dag van de Sportaccommodaties in Houten hebben de Green Deal-partijen het Innovatienetwerk Green Deal Sportvelden gepresenteerd. Zij willen daarin samen optrekken om innovatie te stimuleren en goede praktijkvoorbeelden te ontwikkelen en te delen. Het doel van de Green Deal-organisatie is om dit jaar deze best practices te publiceren.
Na anderhalf jaar is het tijd om door te pakken met de Green Deal!
Op de Dag van de Sportaccommodaties in Houten hebben de Green Deal-partijen het Innovatienetwerk Green Deal Sportvelden gepresenteerd. Zij willen daarin samen optrekken om innovatie te stimuleren en goede praktijkvoorbeelden te ontwikkelen en te delen. Het doel van de Green Deal-organisatie is om dit jaar deze best practices te publiceren.
De competitie vormt de eerste graadmeter in het jaar voor een golfbaan
Het gereedmaken van de baan voor de competitie, die loopt van 1 april tot medio mei, is geen sinecure: de greens komen dan zojuist de winter uit en niet alle banen zijn dan schimmelvrij. Greenkeepers knokken echter hard om een zo representatief mogelijk speeloppervlak af te leveren.
GISSEN naar de toekomst
Over vijf jaar is er geen golfbaan meer waar niet met GIS gewerkt wordt, zeggen leveranciers van GIS-systemen in Nederland. Ook de NGF is groot voorstander van het gebruik van het computersysteem GIS op de golfbaan.
Players First: u vraagt, wij maaien
Lodewijk Klootwijk van de NVG hield op het Nationaal Golf & Groen Symposium een presentatie over Players First, een Deens klanttevredenheidsprogramma voor golfers. De grote animo voor deze meettool maakt duidelijk dat golfbanen hier brood in zien.
Bomen en schaduw
De meeste mensen weten niet goed hoe bomen en de bodem in elkaar zitten en hoe uitgebreid het wortelgestel is.
Gissen waar we naartoe gaan
De eerste onbemande grasmaaiers met gewasscanners rijden al rond bij De Enk Groen & Golf. Tegelijkertijd is GIS voor veel greenkeepers nog een ver-van-mijn-bedshow. De NGF moedigt iedereen in de golfsector aan het computersysteem ook te gaan gebruiken en lanceerde vorige maand de website golfbaandataviewer.nl.
De bonden hebben de macht. Het wordt tijd dat ze die gebruiken!
In de vorige uitgave introduceerde vakblad Fieldmanager het thema voor de komende editie van het Nationaal Sportvelden Congres op 1 december. De crux: laten we allemaal onze handtekening zetten onder een beknopt aantal simpele spelregels waarmee we het niveau van de sector opkrikken.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8