Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
De Enk Groen & Golf B.V.
Postbus 1041
6870 DA Renkum
Nederland

Tel: 0317 72 70 00
E-mail: info@deenkgroenengolf.nl

KvK: 59888202

www.deenkgroenengolf.nl
De Enk: passie voor groen MERKEN
Bij de Enk hebben we een passie voor groen. De basis daarvoor werd decennia geleden al gelegd. Sindsdien bouwen we met veel plezier en inzet aan een solide bedrijf dat een goede naam hoog te houden heeft. Met de specifieke kennis en ervaring die we in al die jaren opgedaan hebben, richten we ons binnen de groensector op ons eigen specialisme: de aanleg en het onderhoud van golfbanen, daktuinen – voornamelijk voor multifunctioneel gebruik – en terreininrichting. We willen ook vooruitstrevend en toonaangevend zijn en daarom houden we oog voor trends en innovaties. Ambachtelijk vakmanschap combineren we graag met nieuwe technieken en inzichten. Zo profiteren opdrachtgevers, zoals semi- en rijksoverheden, woningbouwverenigingen en stichtingen, van het beste van twee werelden.
CONTACTPERSONEN
Gerard van der Werf
directeur
g.werf@deenkgroenengolf.nl
Frans Reulink
directeur
f.reulink@deenkgroenengolf.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
William Boogaarts als kwartiermaker naar St. Andrews Links
7 december wordt naast de Greenkeeper of the Year voor de eerste keer de Toro Greenkeeper Student of the Year bekendgemaakt. De prijs: een stage op St Andrews Links. William Boogaarts reisde af naar Schotland om alvast een kijkje te nemen.
Lees meer
Protocol biedt inzicht in effectiviteit alternatief sportveldenbeheer
Onlangs is een pilotgroep vanuit de sport- en golfsector geïnformeerd over het gebruik van een nieuw opgesteld protocol voor sportveld- en golfbaanbeheer.
Lees meer
Onderhoud Amsterdam Old Course door De Enk Groen & Golf
De Enk Groen & Golf is per 1 januari 2018 verantwoordelijk voor het onderhoud op de golfbaan van Amsterdam Old Course.
Lees meer
Zes golfbanen gezamenlijk op weg naar Geo-certificering
De groep deelnemers kwam op donderdag 21 september voor het eerst samen in Renkum.
Lees meer
Stichting Golfbaan Heelsum verlengt samenwerking met De Enk
Stichting Golfbaan Heelsum heeft de samenwerking met De Enk Groen & Golf wegens succes verlengd. Beide partijen hebben een nieuwe overeenkomst voor de komende tien jaar gesloten.
Lees meer
De Enk neemt nieuwe elektrische handgreenmaaiers in gebruik
Op Golfbaan Het Rijk van Nunspeet heeft de Enk Groen & Golf vijf nieuwe elektrische handgreenmaaiers in gebruik genomen. Het groenbedrijf spreekt van ‘een belangrijke stap in de verduurzaming van golfbaanonderhoud.’
Lees meer
Nieuwe website voor De Enk Groen & Golf
De Enk Groen & Golf heeft een nieuwe website. Volgens de aannemer is de bedoeling achter de nieuwe site dat deze beter aansluit bij het imago: fris, eigentijds en gebruiksvriendelijk.
Lees meer
Het Rijk van Nijmegen viert 30-jarig bestaan
Dinsdag 19 september is het dertig jaar geleden dat golfbaan Het Rijk van Nijmegen officieel werd geopend door Pieter van Vollenhoven.
Lees meer
'Het Plein' symbool voor kwaliteit tijdens Dag van de Openbare Ruimte
Het Plein is een ontmoetingsplek met onder andere gebakken en natuurstenen verharding, zitelementen, groen en een fontein.
Lees meer
Oudste golftoernooi van Nederland van start in Twente
Op 2 en 3 september ging het oudste golftoernooi van Nederland, de Twente Cup, weer van start. Een internationaal spelersveld streed op de Twentsche Golfclub in Ambt Delden weer om de eer, de prijzenpot en een ticket voor de KLM Open.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 13
Het Plein als symbool voor kwaliteit
Op woensdag 27 en donderdag 28 september vindt weer een nieuwe editie van de Dag van de Openbare Ruimte plaats. De locatie van deze beurs is, net als vorig jaar, de Jaarbeurs in Utrecht. Eén van de blikvangers op de Utrechtse beursvloer is dit jaar Het Plein.
Aannemer wint kort geding aanbesteding Opsterland
Bouma Sport en Groen heeft met een kort geding voor elkaar gekregen dat de aanbesteding van al het sportveldonderhoud in de Friese gemeente Opsterland opnieuw moet. De bieding van het bedrijf is ten onrechte terzijde gelegd.
Green Deal worstelt met kennislacune
‘Er is nog te weinig onderzoek gedaan naar alternatieven voor chemische gewasbeschermingsmiddelen op golfbanen.’ Dat schrijven WURonderzoekers Taco Regensburg en Cesar Niëto in het in januari uitgekomen DTRF-onderzoek naar alternatieven voor chemische gewasbeschermingsmiddelen op golfbanen.
Efficiënt beregenen in tijden van klimaatverandering
Door een voorspelbaar klimaat met voldoende regen was Nederland altijd een relatief makkelijk land voor het onderhoud van golfbanen. Klimaatverandering dreigt daar verandering in te brengen.
Na Real en Barcelona gaat ook Nederlandse golfbaan op de uv-zonnevank
Tijdens de jaarlijkse BVO-dag op 10 januari passeerde hij al even de revue in presentaties: de UVC180 van SGL. Op de Barenbrug Golfdag op 12 juni maakte de machine zijn opwachting in real life, althans, de eerste officiële verschijning in Nederland.
Tweede Demo-Doe-Dag 'Zero Emission':
In het schilderachtige Arboretum D’n Hooijdonk, gelegen in het Brabantse Den Dungen, hield uitgeverij NWST samen met de beursorganisatie van Groen Techniek Holland de tweede GTH Demo-Doe-Dag ‘Zero Emission’, in navolging van de Demo-Doe-Dag ‘Onkruid & Reiniging’. De Demo-Doe-Dagen vormen de aanloop naar de GTH-beurs in september dit jaar.
Schimmels bestrijden met deel uv-spectrum
Tijdens de jaarlijkse BVO-dag op 10 januari passeerde hij al even de revue in presentaties: de UVC180 van SGL. Op de Barenbrug Golfdag op 12 juni maakte de machine zijn opwachting in real life.
Update maaien met losse handjes
Onbemand maaien lijkt een hype te worden. Bij een van de Nederlandse groenaannemers lopen er nu al totaal zeventien.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
FOTOREPORTAGE