Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom-In-Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad+Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
De Enk Groen & Golf B.V.
Postbus 1041
6870 DA Renkum
Nederland

Tel: 0317 72 70 00
E-mail: info@deenkgroenengolf.nl

KvK: 59888202

www.deenkgroenengolf.nl
De Enk: passie voor groen MERKEN
Bij de Enk hebben we een passie voor groen. De basis daarvoor werd decennia geleden al gelegd. Sindsdien bouwen we met veel plezier en inzet aan een solide bedrijf dat een goede naam hoog te houden heeft. Met de specifieke kennis en ervaring die we in al die jaren opgedaan hebben, richten we ons binnen de groensector op ons eigen specialisme: de aanleg en het onderhoud van golfbanen, daktuinen – voornamelijk voor multifunctioneel gebruik – en terreininrichting. We willen ook vooruitstrevend en toonaangevend zijn en daarom houden we oog voor trends en innovaties. Ambachtelijk vakmanschap combineren we graag met nieuwe technieken en inzichten. Zo profiteren opdrachtgevers, zoals semi- en rijksoverheden, woningbouwverenigingen en stichtingen, van het beste van twee werelden.
CONTACTPERSONEN
Gerard van der Werf
directeur
g.werf@deenkgroenengolf.nl
Frans Reulink
directeur
f.reulink@deenkgroenengolf.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Nieuwe website voor De Enk Groen & Golf
De Enk Groen & Golf heeft een nieuwe website. Volgens de aannemer is de bedoeling achter de nieuwe site dat deze beter aansluit bij het imago: fris, eigentijds en gebruiksvriendelijk.
Lees meer
Het Rijk van Nijmegen viert 30-jarig bestaan
Dinsdag 19 september is het dertig jaar geleden dat golfbaan Het Rijk van Nijmegen officieel werd geopend door Pieter van Vollenhoven.
Lees meer
Oudste golftoernooi van Nederland van start in Twente
Op 2 en 3 september ging het oudste golftoernooi van Nederland, de Twente Cup, weer van start. Een internationaal spelersveld streed op de Twentsche Golfclub in Ambt Delden weer om de eer, de prijzenpot en een ticket voor de KLM Open.
Lees meer
De Enk Groen & Golf gaat Golfbaan Het Rijk van Nijmegen onderhouden
Na dertig jaar golfbaanonderhoud in eigen beheer heeft de directie van Golfbaan het Rijk van Nijmegen besloten het onderhoud over te dragen aan De Enk Groen & Golf. 'Een historische stap', aldus de betrokkenen.
Lees meer
Nieuwe grasmat Arena binnen 48 uur aangelegd
Afgelopen zaterdag- en zondagavond trad U2 nog op in het stadion, terwijl op woensdag de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Olympique Nice op de planning stond.
Lees meer
Een kijkje achter de schermen bij de Arena
Benieuwd hoe de Amsterdam Arena aan een goede grasmat komt? Fieldmanager Paul Baas van De Enk Groen & Golf geeft een kijkje achter de schermen in het stadion.
Lees meer
'Het Plein' symbool voor kwaliteit tijdens Dag van de Openbare Ruimte
Het Plein is een ontmoetingsplek met onder andere gebakken en natuurstenen verharding, zitelementen, groen en een fontein.
Lees meer
Eerste UVC180 in gebruik
Afgelopen maandag 3 juli werd de eerste UVC180 in Nederland door Prograss afgeleverd bij De Enk Groen en Golf, op golfbaan Prise d’Eau.
Lees meer
De Enk Groen & Golf verrijkt met precisiemetingen data Toro Precision Sense
Op verzoek van Toro gaat de Enk Groen & Golf aan de slag om metingen te verrichten in kortgrasvegetaties. Dit heeft als doel de data van de Toro Precision Sense te verrijken tot bruikbare informatie bij het beheer van bijvoorbeeld sportvelden.
Lees meer
Blok Y in Utrecht krijgt daktuin met bijzondere details
De Enk Groen & Golf startte eind april met de aanleg van die daktuin die een aantal bijzondere details krijgt.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 13
Na Real en Barcelona gaat ook Nederlandse golfbaan op de uv-zonnevank
Tijdens de jaarlijkse BVO-dag op 10 januari passeerde hij al even de revue in presentaties: de UVC180 van SGL. Op de Barenbrug Golfdag op 12 juni maakte de machine zijn opwachting in real life, althans, de eerste officiële verschijning in Nederland.
Tweede Demo-Doe-Dag 'Zero Emission':
In het schilderachtige Arboretum D’n Hooijdonk, gelegen in het Brabantse Den Dungen, hield uitgeverij NWST samen met de beursorganisatie van Groen Techniek Holland de tweede GTH Demo-Doe-Dag ‘Zero Emission’, in navolging van de Demo-Doe-Dag ‘Onkruid & Reiniging’. De Demo-Doe-Dagen vormen de aanloop naar de GTH-beurs in september dit jaar.
Schimmels bestrijden met deel uv-spectrum
Tijdens de jaarlijkse BVO-dag op 10 januari passeerde hij al even de revue in presentaties: de UVC180 van SGL. Op de Barenbrug Golfdag op 12 juni maakte de machine zijn opwachting in real life.
Update maaien met losse handjes
Onbemand maaien lijkt een hype te worden. Bij een van de Nederlandse groenaannemers lopen er nu al totaal zeventien.
Van doeners naar d'enkers
Groenvoorzieners hebben niet de naam dat ze vooroplopen als het gaat om innovaties. Voor de twee ceo's Gerard van der Werf en Frans Reulink van De Enk Groen & Golf, die we in deze Stad + Groen interviewen, ligt dat duidelijk anders.
De drone bepaalt waar onbemand gemaaid gaat worden
Traditioneel worden bestaande maaiers omgebouwd en van software voorzien. Ze kunnen dan teach and playback en/of dynamisch maaiend het werk van de greenkeeper overnemen: zonder maaifouten
Eerste bunkers met 'nieuw' bunkerzaad aangelegd op Golfbaan Heelsum
Jaren terug startten Heicom en De Enk Groen & Golf met een project dat zou uitlopen op een jarenlange pilot. Op Golfbaan Heelsum in het gelijknamige Gelderse plaatsje werden diverse proefbunkers aangelegd. Het doel: een ideale bunkervulling vinden.
GISSEN naar de toekomst
Over vijf jaar is er geen golfbaan meer waar niet met GIS gewerkt wordt, zeggen leveranciers van GIS-systemen in Nederland. Ook de NGF is groot voorstander van het gebruik van het computersysteem GIS op de golfbaan.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
FOTOREPORTAGE