Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Groundsman
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Heicom B.V.
Broekeroordsweg 3b
8095 RM 't Loo, Oldebroek
Nederland

Tel: 0525 630 889 / 06-52 45 45 27
E-mail: info@heicom.nl

www.heicom.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Heicom: ‘Op goede gronden een gezonde groei’
Heicom is bij hovenier bekend van onder meer Heicom B+, een onkruidarme teelaarde geleverd als kant-en-klaar eindproduct.
Lees meer
Vernieuwing golfbaan Heelsum bijna voltooid
De vernieuwing van golfbaan Heelsum is bijna klaar. De Enk Groen & Golf heeft in de eerste fase het bestaande bunkerzand door nieuw bunkerzand vervangen. In samenwerking met Hofmeijer werd heide op de golfbaan werd getransplanteerd.
Lees meer
Heicom leverancier boomsubstraten gemeente Groningen
Heicom heeft de aanbesteding van de gemeente Groningen voor het leveren van boomsubstraten gewonnen. Vorige week is dat bekrachtigd met het ondertekenen van een raamovereenkomst voor twee jaar.
Lees meer
Negen Utrechtse straten van nieuwe bomen voorzien
Eijkelboom gaat negen straten renoveren binnen de gemeente Utrecht. De straten bevinden zich in de wijken Overvecht, Noordwest en Oog in Al.
Lees meer
Daktuingrond zet Dwingeland in bloei
In het centrum van Hoogeveen is gewerkt aan één van de grootste bouwprojecten van Noord-Nederland: De Kaap. Begin 2015 besloot Donkergroen in te schrijven met Heicom als leverancier van de aan te brengen leeflaag.
Lees meer
Boomgranulaat ECO: kwaliteit en duurzaamheid in optima forma
Vergroening van de omgeving verbetert de kwaliteit van het samenleven. Het is onmisbaar voor een prettige leefomgeving. Groen in steden is tegelijkertijd een uitdaging, want bomen willen groeien op goede gronden.
Lees meer
Draagkracht bepaling boomgranulaat
De LWD (Leight Weight Deflectometer) van Heicom is een methode om de draagkracht van steenmengsels zoals boomgranulaten te bepalen.
Lees meer
Heicom presenteert nieuwe huisstijl
De afgelopen maanden heeft Heicom gewerkt aan een nieuwe website en uitstraling. Die presenteren we graag voor het eerst op de Dag van de Openbare Ruimte, met een nieuwe beursstand, website en projectcases.
Lees meer
Renovatie hoofdveld Pec Zwolle in volle gang
In het Mac3park-stadion van Pec Zwolle wordt momenteel het kunstgras hoofdveld gerenoveerd. CSC-Greenfields is verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project.
Lees meer
Singels Enschede opgewaardeerd met speciale bomenvoeding
De gemeente Enschede heeft begin dit jaar een groot aantal bomen geplaatst en verplaatst. De gemeente Enschede kiest er voor de bestaande grond op te waarderen met een speciale bomenvoedingsgrond.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5
Partners van Stad+Groen tijdens de Dag van de Openbare Ruimte
Het totaal-evenement voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Wat zijn de activiteiten van de partners van Stad+Groen op dit evenement?
Daktuingrond zet Dwingeland in bloei
In het centrum van Hoogeveen is gewerkt aan één van de grootste bouwprojecten van Noord-Nederland: De Kaap. Hier zijn 138 nieuwe woningen gerealiseerd in de huur- en koopsector, waaronder een woon-zorgcomplex met aanleunwoningen en een herstelhotel.
Boomgranulaat ECO: kwaliteit en duurzaamheid in optima forma
Door vergroening van de omgeving verbetert de kwaliteit van het samenleven. Het is onmisbaar voor een prettige leefomgeving. Groen in steden is tegelijkertijd een uitdaging, want bomen willen groeien op goede gronden.
Eerste bunkers met 'nieuw' bunkerzaad aangelegd op Golfbaan Heelsum
Jaren terug startten Heicom en De Enk Groen & Golf met een project dat zou uitlopen op een jarenlange pilot. Op Golfbaan Heelsum in het gelijknamige Gelderse plaatsje werden diverse proefbunkers aangelegd. Het doel: een ideale bunkervulling vinden.
Verbetering groeiplaatsen
Bij de keuze voor een draagkrachtig groeimedium is een aantal factoren van belang. een eerste factor is de hardheid van de minerale fractie van het bodemmateriaal: hoezeer de bodemvulling bestand is tegen verbrijzelen en compacteren.
Overzicht groeimedia
Doordat gewoon straatzand snel verdicht en arm is, kunnen bomen zich er niet in ontwikkelen. Daarom wordt bomenzand gebruikt. Dat is luchtiger, bevat meer voedingsstoffen dan gewoon zand en biedt genoeg stabiliteit om op te straten.
Maatwerk voor Bomen: Bijlagen
Leveranciers van aanvulgronden met RAG-keurmerk. Specificaties granulaat. Specificaties bomenzand. Specificaties constructie.
De Groen Index
De Groene Index. Inrichting en productdocumentatie.
1 | 2 | 3