Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Groundsman
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Hollandsche Greenkeeping Maatschappij HGM
Oudendijk 94
4285 WL Woudrichem
Nederland

Tel: 06 139 672 07
E-mail: hans@hgmgolf.nl

BTW: NL850290879B01
KvK: 52078027

www.hgmgolf.nl
OMSCHRIJVING
De Hollandsche Greenkeeping Maatschappij is een aannemersbedrijf dat zich bezighoudt met aanleg, onderhoud en renovatie van golfbanen. We zijn een jong bedrijf met veel kennis en ervaren mensen, die weten wat de klanten anno nu vragen, namelijk kwaliteit voor een andere prijs.
CONTACTPERSONEN
Hans Schaap
directeur
06 139 672 07
hans@hgmgolf.nl
BROCHURES
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
De meest gelezen nieuwsberichten op greenkeeper.nl
Het einde van 2017 nadert en dus is het tijd om even terug te blikken op de populaire thema's van dit jaar, met de vijf best gelezen nieuwsberichten.
Lees meer
HGM en Heemskerkse Golfclub gaan samenwerking aan
Per 1 januari 2018 neemt de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (HGM) hoogstwaarschijnlijk het onderhoud over op de Heemskerkse Golfclub.
Lees meer
HGM tekent vijfjarig onderhoudscontract met Haarlemmermeersche Golfclub
De Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (HGM) heeft onlangs een nieuw, vijfjarig onderhoudscontract afgesloten met de Haarlemmersmeersche Golfclub.
Lees meer
HGM en Bruno Steensels aan de slag op Royal Limburg Golf
Onlangs zijn de medewerkers van HGM gestart met een grondige renovatie op de Koninklijke Limburgse Golf in Houthalen-Helchteren.
Lees meer
Nieuwe golfbaan voor Rotterdam
Rotterdam wordt een 27 holes golfbaan rijker. Eigenaar John Scholte is een partnership aangegaan met HGM, die deze golfbaan zal voltooien en onderhouden.
Lees meer
Nieuw contract Golfclub Beveren en HGM
Recent werd een nieuw onderhoudscontract afgesloten tussen Golfclub Beveren en HGM. Deze omvat het volledige onderhoud van de huidige golfbaan, inclusief de geplande werkzaamheden en de uitbreiding met vier holes.
Lees meer
Zwijndrecht maakt zich op voor EK Dames
Van 16 juli tot en met 3 augustus is Nederland het toneel voor het EK Dames 2017. De gemeente Zwijndrecht is gastheer voor een internationaal damesvoetbalteam.
Lees meer
Praktische kennismiddag 'maaien als een pro'
Hoe maak ik van mijn veld een echt topveldstrijdveld? Milati Grass Machines en HSM organiseren 22 juni een bijeenkomst rond deze vraag.
Lees meer
De best gelezen nieuwsberichten op Greenkeeper.nl
Het einde van 2016 nadert en dus is het tijd om even terug te blikken op de populaire thema's van dit jaar met de vijf best gelezen nieuwsberichten.
Lees meer
Vincent de Vries Greenkeeper of the Year 2017
8 december werd op Landgoed de Horst de vierde Greenkeeper of the Year-award uitgereikt. Vincent de Vries, via De Ridder werkzaam op De Hoge Kleij te Leusden, ging er met de titel vandoor.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4
Perfect Pitches
Ook in deze uitgave van Fieldmanager staat weer een forse opsomming van Perfect Pitches. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport. Uw project ook op deze projectenparade? Stuur een mail naar project@nwst.nl en u wij zenden u alle info.
Update maaien met losse handjes
Onbemand maaien lijkt een hype te worden. Bij een van de Nederlandse groenaannemers lopen er nu al totaal zeventien.
De drone bepaalt waar onbemand gemaaid gaat worden
Traditioneel worden bestaande maaiers omgebouwd en van software voorzien. Ze kunnen dan teach and playback en/of dynamisch maaiend het werk van de greenkeeper overnemen: zonder maaifouten
Peloton golfbaanaannemers duchtig opgeschud
In 2013 organiseerde dit vakblad voor het eerst een inventarisatie van de verhouding tussen uitbesteden en zelf doen onder golfbanen. De aanleiding was een gestage toename van het aantal banen dat zijn greenkeeping buiten de deur doet. Aan die trend lijkt weinig te zijn veranderd, maar er zijn wel de nodige wijzigingen in het golfbaanonderhoud.
'Werken op banen in het buitenland levert onschatbare ervaring en een waardevol netwerk op'
Melissa Minnaard (31), greenkeeper op The International, is een vreemde eend in de bijt van genomineerden voor Greenkeeper of the Year. Niet zozeer omdat zij een vrouw is, want Jolanda Vonder ging haar al voor, maar ze is pas anderhalf jaar werkzaam in het vak.
'We kunnen niet meer om precisielandbouw heen'
HGM heeft onlangs een pilot gedraaid met een drone op golfbaan Burggolf St Nyk in Sint Nicolaasga in Friesland. Daarmee wil HGM eerst in kaart brengen wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst. Net als in de rest van de markt, stelt men zich ook daar de vraag: investeren of niet investeren?
Beter banen
De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen.
De ideale greenkeeper, hoe ziet die eruit?
In 2015 werd voor de derde keer de Greenkeeper of the Year gekozen. Een jury die afkomstig was uit de verschillende doelgroepen uit de wereld van de golf- en greenkeepingmarkt maakte dit jaar de keuze voor William Boogaarts als Greenkeeper of the Year en Jolanda Vonder als High Potential. Maar hoe gaat het eigenlijk met het initiatief?
1 | 2
FOTOREPORTAGE