Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2011 - 6
Naar de enquête

Graszaadkwekers in Moerstraten blijken grasplantterroristen!


De machine die betreding van spelers nabootst, trekt letterlijk haar sporen over de proefveldjes. Uitselecteren betekent dat we de sterkere grassen overhouden", aldus Thieu Pustjens, hoofdkweker Innoseeds in Moerstraten. Vakblad Greenkeeper nam een kijkje op het grasveredelingsbedrijf.

Auteur: Broer de Boer

Vermelding nieuw beoordelingscriterium in Grasgids 2012


Maaibeeld (Cleanness of cutting) Het cijfer voor maaibeeld geeft weer hoe mooi het gras afmaait. Rassen van Engels raaigras met een lager cijfer voor maaibeeld kunnen na het maaien rafelig blad vertonen. Naast de raskeuze draagt ook een goed afgestelde maaier bij aan een mooier maaibeeld.

Auteur: Jan van den Boom

Prepping for the Solheim Cup 2011


'Dutchy' greenkeepers aan de slag op Iers toernooi

Auteur: Derck Versteegh en Paul O Donoghue

GEO: Vragen over kosten en baten beantwoord


Er komen echter veel vragen bij ons terecht, die te maken hebben met de financiële kant van het GEO.

Auteur: Guido Hamelink en Sander Kristallijn

Sleutelen aan je beluchtingsmachine


Greenkeeper toog naar Roelof Scherff van Golfbaan Haverleij met tweemaal vijf soorten vaste pennen. Ze waren bestemd voor de Vertidrain Redexim 7526 en de Toro procore 648.

Auteur: Broer de Boer

Golf in tijden van crisis


Al jaren staan de agenda’s van baancommissarissen, golfbobo´s en hoofdgreenkeeper gespitst op het NGF Groen Congres. Ergens in begin van het jaar en al heel veel jaren trouw op Congrescentrum Papendal. Dit jaar werd dit congres voor de eerste keer georganiseerd door de NVG.

Auteur: Hein van Iersel

Discussie: Zin en onzin over winterregels


Het blijkt dat er in Nederland in de wintermaanden veel verschillende toegangsregels en gedragsregels gehanteerd worden en de NGF bemoeit zich daar niet of nauwelijks mee. Het is voor golfers heel vervelend als er op de baan van de ‘buren’ andere regels gelden dan op hun eigen baan en niemand die ze daar een logische verklaring voor geeft.

Auteur: Ger Berkelmans

Nieuwe NGF-functionaris! Nieuw adagium!


Sinds 1 november 2011 werkt Joris (1964) bij de Nederlandse Golf Federatie op de afdeling Banen / Ontwikkeling Golf. Daarvoor werkte hij bij Golfbaan de Rottebergen in Bergschenhoek. Joris volgde in deze functie Alfred Touber op.

Auteur: Broer de Boer

Alles moet kloppen op de achtste Schipholbaan


Zonder extreem veel tromgeroffel, tot dusverre, begint het tweede paradepaardje van de Nederlandse golfindustrie gestalte te krijgen. Het gaat om de golfbaan van de Amsterdam International Golf Club (AIGC) bij Schiphol. tags: hgm

Auteur: Broer de Boer

'Wimbledon' head groundsman Eddie Seaward


Alle grasbanen krijgen dezelfde behandeling

Auteur: Broer de Boer

Upgrade ranking the stars!


Heijmans Sport en Groen hanteert sedert 2008 een sterrensysteem in combinatie met het kwaliteitshandboek golfbaanonderhoud. Dit systeem onderging recentelijk een doorontwikkeling.

Auteur: Broer de Boer

Balans op de golfbaan zoeken...


Is het van belang om de natuur versus beheer en onderhoudsmaatregelen te belichten, of welke bemestinghoeveelheden zijn goed voor het gras?

Auteur: Peter Klerkx

Slijten neppers nu echt sneller dan originele slijtonderdelen?


Dit najaar zijn we gestart met het beproeven van beluchtingspennen. Opzet was originele pennen te vergelijken met ‘neppers’. De eerste resultaten, die van de pennen beproefd in de Toro procore 648, kunnen we thans presenteren.

Auteur: Broer de Boer

Van roodzwenkgras naar struisgras


Er komen recent geluiden uit de markt van ontevreden golfbanen en gefrustreerde greenkeepers, met greens die overwegend roodzwenkgras behoren te bevatten, maar meer struisgras en straatgras tonen.

Auteur: Peter Klerkx en Maurice Evers

Greenkeeper kreeg nominatie in sportveldonderhoud


Maarten van Heck: Eigenlijk zouden we hier alle vijf moeten staan. Het gaat om Maarten van Heck, medewerker sportzaken bij de gemeente Valkenswaard op de afdeling Sportzaken

Auteur: Broer de Boer

Helofytenfilter als innovatie op Golfbaan Bentwoud


Straks voedingsstoffen uit eigen waterzuivering op de green?

Auteur: Broer de Boer

Please, take your seats and fasten seatbelts!


Een goede werkhouding voorkomt lage rugpijn!

Auteur: Broer de Boer

Aflsuiten geïntegreerde contracten


“Voer ik het onderhoud van de golfbaan uit met eigen personeel en materieel, of besteed ik het uit aan een aannemer?” En vervolgens: “Wat besteed ik dan uit: alleen de onderhoudswerkzaamheden of ook het opstellen van het onderhoudsplan?”

Auteur: Jos Kroets

EMS Golf op bezoek bij Golfclub Cromstrijen


Theo Bestebroer enthousiast over transparantie van EMS Golf .

Auteur: Siem van Boxtel

Buitenspel (hoofdredactioneel greenkeeper 6 2011)


Bent u ook op het nieuwe NVG Groen-congres geweest? Ik wel! En ik moet zeggen, ik was blij verrast. Al jaren was ik min of meer verplicht om ergens in februari een zaterdag op te offeren aan het NGF-baancommissarissencongres.

Auteur: Hein van Iersel