Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2018 - 2
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Een van de grondleggers van vakblad Greenkeeper overleden


Afgelopen 24 maart 2018 overleed Jeff Collinge. Jeff Collinge was lid van golfbaan Toxandria, maar voor de Nederlandse greenkeepers met name belangrijk als een van de grondleggers van vakblad Greenkeeper, tot op het laatst bovengemiddeld betrokken bij (en kritisch over) alles wat in dit vakblad werd gepubliceerd.

Auteur: Hein van Iersel

Veel banen zijn sterker uit de crisis gekomen


De Nederlandse golfsector zit volop in een transitie. Naar duurzamer beheer, maar ook naar bedrijfsmatiger beheer. Jeroen Stevens, directeur van de NGF, heeft daar een uitgesproken mening over. Vakblad Greenkeeper zocht hem op!

Auteur: Hein van Iersel

'We zien het als onze baan'


In de rubriek Team in beeld ditmaal aandacht voor Golfclub Lochem in Gelderland. Wie zorgen er voor het baanonderhoud, wat doen ze anders dan anderen en op welke problemen stuit het team?

Auteur: Chris Veldkamp

Grasgids en STRI-gids leidend bij mengselkeuze golfvelden


Greenkeepers zien gras als een natuurlijk, gezond product dat zorgt voor een uitstekend speelveld. Kunstgras kan in voetbal een oplossing zijn voor sommige toepassingen, maar voldoet zeker niet aan de eisen en wensen voor een professioneel golfveld.

Auteur: Hendrik Nagelhoud, DLF, namens Plantum

Hendrickx naar golfbaan Bernardus: 'Een heel mooie kans'


Greenkeeper Freek Hendrickx, een van de genomineerden voor de Greenkeeper of the Year Award, maakte onlangs de overstap naar golfbaan Bernardus. Hendrickx is per 1 maart begonnen op de golfbaan in Cromvoirt. Greenkeeper stelde hem een paar vragen.

Auteur: Nino Stuivenberg

Nieuw in het greenkeepersvak: 'In mijn eerste maand al veel geleerd'


Jurr Jurriaans (33) is sinds 1 maart van dit jaar werkzaam als aankomend greenkeeper op golfbaan Waterland in Amsterdam. Hij werkt daar onder de hoede van hoofdgreenkeeper Kees van der Vliet.

Auteur: Nino Stuivenberg

Back to basics. Niet-chemische onkruidbestrijding op fairways


De afgelopen jaren heeft de EU het gebruik van bestrijdingsmiddelen sterk aan banden gelegd en sommige zelfs geheel verboden.

Auteur: Daniel Hahn, PhD-kandidaat Wageningen University

Doorstart Prograss leidt tot stoelendans van mensen en merken


Eind februari sprak de rechtbank het faillissement uit over graszaad- en meststoffenhandelaar Prograss. Volgens Mark Timmerman, directeur van Prograss, is het bedrijf de klap van een aantal tegenvallers en de voorbije financiële crisis nooit echt te boven gekomen.

Wortelsnijden met inploegmachine op golfbaan Woeste Kop


Boomwortels dicht bij de fairway zorgen vaak voor een slechte kwaliteit van de grasmat. Het helpt dan enorm om de wortels door te snijden. En dat ‘wortelsnoeien’ kan tegenwoordig helemaal schadevrij.

Auteur: Chris Veldkamp

Het belang van bodemleven voor een gezonde grasmat


Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is de afgelopen jaren drastisch afgenomen en zal de komende jaren zelfs helemaal uit het onderhoudsplan verdwijnen. Deze ontwikkeling maakt het voor de greenkeeper noodzakelijk na te denken over de vraag hoe een gezond bodemleven kan bijdragen aan een gezonde grasmat.

Met gepaste trots...


Op Golfbaan Heelsum wordt trots geposeerd op de gloednieuwe potbunkers. De bunkers werden in april geopend en zijn voorzien van een wand met gerecycled kunstgras, afkomstig uit oude zand-ingestrooide hockeyvelden.

Planmatig beheer is een must


In dit artikel wordt op hoofdlijnen aandacht geschonken aan het planmatig in kaart brengen van de verschillende knelpunten die het bereiken van de gewenste kwaliteit van de golfbaan op dit moment in de weg staan.

Auteur: Casper Paulussen

'De ideale combinatie van theorie en parktijk'


Na twee succesvolle edities organiseert GKB Machines in juni met een aantal partners de derde editie van de Greenlive Tour. Tussen dinsdag 5 en donderdag 14 juni doet de Greenlive Tour vier verschillende golfbanen aan, met precisiebeheer op de golfbaan als thema.

Auteur: Nino Stuivenberg

Verdiend


Het venijn zit in het vervolg, want de consequentie is dat veel andere banen dus niet sterker uit de crisis zijn gekomen

Auteur: Hein van Iersel