Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2017 - 6
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Duurzaam sportveldonderhoud in het hoge noorden


Met het oog op de naderende Green Deal sportvelden staat duurzaam sportveldonderhoud hoog op de agenda van fieldmanagers. We vroegen hoe Jan Smeenge (57) hier invulling aan geeft in de gemeenten Pekela en Veendam in de provincie Groningen.

Auteur: Job Steunenberg, namen Plantum

Enthousiast, open en innovatief


Voor alweer de vijfde keer werd donderdag 7 december de Greenkeeper of the Year-award uitgereikt. Dit jaar was de gelukkige titelwinnaar Arjen Westeneng, via aannemer H4A Groen als greenkeeper werkzaam op Golfbaan de Woeste Kop in Axel.

Auteur: Kelly Kuenen

In de Grasgids kom je niet zomaar


Opname in de Grasgids biedt de eindgebruiker de garantie dat hij een gras van topkwaliteit aanschaft. De grassen die in de gids worden opgenomen, zijn grondig getest.

Auteur: Theo Haerkens

Zoeken naar balans tussen octrooi- en kwekersrecht


Het Europees Octrooibureau verleent sinds afgelopen zomer geen octrooi meer op klassiek veredelde bloemen, planten en zaden. Dat is het resultaat van een jarenlange lobby van de kwekers bij de Europese Commissie en het Europees Octrooibureau.

Auteur: Theo Haerkens

Voorraden graszaad slinken, vraag neemt alleen maar toe


Telers van graszaad maken moeilijke tijden door. Het weer was dit jaar niet erg behulpzaam, met droogte en nattigheid op de verkeerde momenten. De voorraden slinken en de prijzen stijgen, net als de vraag naar duurzame rassen.

Auteur: Theo Haerkens

Hoofdgreenkeeper Christian Nueboer: 'In elke halfverharding komt onkruid voor, maar bij dit pad hebben we nog niet hoeven ingrijpen


GC Zeewolde heeft gedurende de afgelopen twee jaar al zijn paden, met een lengte van in totaal 10 km, met de halfverharding Noorse Bestone 0/8 mm gerenoveerd.

Auteur: Santi Raats

Nieuw orgaan GOAG wil kwaliteit golfbanen naar hoger niveau tillen


Begin december is het Genootschap van Onafhankelijke Adviseurs Golfbanen (GOAG) opgericht. Volgens de oprichters heeft het orgaan als missie en doel het bieden van ondersteuning om de kwaliteit op een duurzaam hoger niveau te brengen en te houden.

Auteur: Guus van Rijswijck

Betere banen


De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen. Uw project ook op deze pagina┬┤s in Greenkeeper? Stuur een e-mail naar Lieke van der Weijde (lieke@nwst.nl) en u krijg alle de juiste formulieren toegestuurd.

Verrassende verschillen in bodemanalyses


Het laten nemen van een bodemanalyse is een must voor golfbanen. De greenkeeper bepaalt mede op basis van deze analyse zijn onderhouds- en/ of bemestingsplan voor het komende seizoen.

Auteur: dr. A. Reijneveld (productmanager bij Eurofins) en C.F.E. Bezemer (accountmanager bij Eurofins)

Zelf 'scannen' van je baan wordt steeds makkelijker


Een werktuig met bodemscanapparatuur die voortgetrokken door een trekker het land over gaat. Dat gaat gemakkelijk na een aardappel- of bietenoogst, op een leeg veld.

Auteur: Bart Mullink

In de modder


Veel oude wijn in oude zakken en maar zelden verhalen waarmee je direct aan de slag kunt

Auteur: Hein van Iersel