Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2017 - 5
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Stedelijke omgeving gebaat bij gras


Juist in de stedelijke omgeving is de positieve impact van gras op onze leefomgeving en ons welzijn het allergrootst. Dat is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek van advies- en ingenieursbureau Sweco Nederland naar de meerwaarde van (natuur)grasvelden voor de leefbare stad.

Auteur: Karen Huijsmans

Greenkeepingteam in dienst van golfbaan gaat door weer en wind voor internationale allure


Hoofdgreenkeeper Jeroen van Eijk (39) van golfbaan Broekpolder was boer in hart en nieren, maar door het greenkeepersvak sleet langzaam maar zeker zijn passie voor het boerenleven. ‘Er is geen mooier vak dan het greenkeepersvak’, aldus de Greenkeeper of the Year-genomineerde.

Auteur: Santi Raats

Van den Beuken: 'Little and often is het devies. We houden de bodem open en gezond en de golfer merkt er niks van'


GotY-genomineerde Patrick van den Beuken is een empirisch onderzoeker; hij onderzoekt in de praktijk wat wel of niet werkt voor zijn baan. Als hij een goede werkwijze vindt, gaat hij daar stevig voor staan. Ook heeft hij een duidelijke mening over greenkeeping in zijn algemeenheid.

Auteur: Santi Raats

Hoofdgreenkeeper strooit met complimenten en oogst een hoop goodwil


Wie wordt de opvolger van Greenkeeper of the Year Vincent de Vries? Genomineerde Arjen Westeneng van golfbaan De Woeste Kop op Zeeuws- Vlaanderen is vereerd dat hij mee mag doen in de strijd, maar wil ook zijn team voordragen: ‘Ik ben slechts onderdeel van een dreamteam!’

Auteur: Santi Raats

Hoofdgreenkeeper ontvangt Nationaal Open Matchplay-toernooi met stimp 12


Wie wordt de opvolger van Greenkeeper of the Year Vincent de Vries? Eric Wijnhoven (45) werkt als hoofdgreenkeeper bij Golf & Country Club Geijsteren. Door een combinatie van perfectionisme, passie en hechte samenwerking met marktpartijen houdt hij zijn baan op topniveau.

Auteur: Santi Raats

De NGA is supertrots op deze kanjers


De NGA is supertrots op deze kanjers, die ondersteunend zijn geweest bij de greenkeeping staff tijdens het KLM Open op the Dutch. Hulde!

Greens snel beluchten met de Sisis Multitiner


Golfbaan Zuid-Drenthe schafte begin dit jaar een Sisis Multitiner 1800 aan bij VGR Groep. De machine wordt op de golfbaan in Erica ingezet voor het beluchten van de greens, tees en voorgreens. Na enkele maanden van gebruik tonen de greenkeepers zich enthousiast over de beluchter: ‘De Sisis Multitiner werkt snel en heeft weinig onderhoud nodig. Voor ons is de machine echt een uitkomst.’

Auteur: Nino Stuivenberg

Goed genoeg voor het French Open is bij lange na nog niet genoeg voor de Ryder Cup


In de normale mensenwereld heb je goed, beter, best. In de golfwereld kun je dat gevoeglijk vervangen door goed, beter en daarna als superlatief Ryder Cup. Voor de 34-jarige greenkeeper én superintendent Alejandro Reyes is het leven al sinds 2014 een droom.

Auteur: Hein van Iersel

'We kunnen nu sneller selecties maken'


Vroeger werd in de glastuinbouw veel gebruikgemaakt van rolkassen. Tegenwoordig kiest men meer voor permanente constructies.

Auteur: Santi Raats

Nieuw groenlabel als aanjager voor GEO-certificaat golfbaan


Met de aankomende Green Deal Sportvelden 2020 kunnen golfbanen er haast niet meer omheen: golfbaanonderhoud dient duurzaam en ‘groen’ plaats te vinden. Oftewel: binnen een paar jaar zijn gewasbeschermingsmiddelen op de golfbaan verleden tijd.

Auteur: Guus van Rijswijck

Betere banen


De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen. Uw project ook op deze pagina´s in Greenkeeper? Stuur een e-mail naar Lieke van der Weijde (lieke@nwst.nl) en u krijg alle de juiste formulieren toegestuurd.

Elektrisch én autonoom maaien op de Rijswijkse


De Ridder Golf-, Sport- en Groenvoorzieningen heeft onlangs de eerste Turflynx F315 van Nederland in gebruik genomen. De F315 is een volledig elektrisch aangedreven én autonoom bestuurde driedelige kooimaaier. De Ridder zet de robotmaaier in op de fairways van de Rijswijkse Golfclub.

William Boogaarts als kwartiermaker naar St. Andrews Links


Op het Nationaal Golf & Groen Symposium op 7 december zal naast de Greenkeeper of the Year ook voor de eerste keer de Toro Greenkeeper Student of the Year bekend worden gemaakt. De prijs voor de winnaar: een stage op St. Andrews Links. William Boogaarts reisde af naar Schotland om alvast een kijkje te nemen. Aan Greenkeeper vertelt hij over zijn ervaringen.

Auteur: Kelly Kuenen

Een aanwinst voor golfspel en natuur


Op uitnodiging van Prograss en Barenbrug Holland BV namen zo'n zestig belangstellenden in oktober een kijkje op The Links Valley in Ermelo.

Auteur: Sylvia de Witt

Clean deal


Een green of fairway heeft niet zoveel met natuur te maken, en onze weerstand tegen madeliefjes in kort gemaaid gras al helemaal niet

Auteur: Hein van Iersel