Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2017 - 3
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Yellow Jacket Water Manager: held in de droogte!


De afgelopen junimaand kenmerkte zich door uitzonderlijke droogte en hitte voor de tijd van het jaar. Juni is normaal gezien de eerste ideale maand waarin vrij zorgeloos en effectief kan worden gezaaid en doorgezaaid.

Jarl Tranekaer Jorgensen, Toro Greenkeeper Student of the Year: 'Het was fantastisch om ervaring op te doe nop St. Andrews'


Vakblad Greenkeeper organiseert dit jaar voor de vijfde keer de Greenkeeper of the Year-award. Na een wat lastige opstart heeft dit initiatief definitief wortel geschoten in de Nederlandse greenkeeperwereld.

Auteur: Hein van Iersel

Geslaagde Barenbrug Golfdag te Groesbeek


Op de golfbaan Het Rijk van Nijmegen in Groesbeek werd op 12 juni alweer de 29e editie van de Barenbrug Golfdag gehouden. Zo'n 145 aanwezigen uit de groene wereld van de golfbranche waren afgekomen op deze dag, waarop zoals ieder jaar de Redexim Cup en de Barenbrug Trophy werden uitgereikt.

Auteur: Guus van Rijswijck/Kelly Kuenen

Jannes Landkroon: 'Een mooie kans om honderd procent met golfbaanonderhoud bezig te zijn'


Jannes Landkroon (35) is eind april begonnen bij golfcentrum De Batouwe. Greenkeeper stelde hem een paar vragen.

Nicolas de Schutter: 'Geen moment getwijfeld om deze verantwoordelijkheid te nemen


Nicolas de Schutter (32) is in april begonnen bij golfclub Drie Eycken in Edegem, België. Greenkeeper stelde hem een paar vragen.

Na anderhalf jaar is het tijd om door te pakken met de Green Deal!


Op de Dag van de Sportaccommodaties in Houten hebben de Green Deal-partijen het Innovatienetwerk Green Deal Sportvelden gepresenteerd. Zij willen daarin samen optrekken om innovatie te stimuleren en goede praktijkvoorbeelden te ontwikkelen en te delen. Het doel van de Green Deal-organisatie is om dit jaar deze best practices te publiceren.

Auteur: Santi Raats

Nieuwe generatie gecontroleerd vrijkomende meststoffen voor golfbanen en sportvelden


Ekompany International, producent van duurzame gecontroleerd vrijkomende meststoffen, presenteert een nieuwe reek Ekote-producten, geschikt voor het bemesten van professionele golfbanen en sportvelden.

Go Ahead Eagles vernieuwt grasmat in sneltreinvaart voor UEFA Women's EURO 2017


Van 16 juli tot en met 6 augustus vindt de UEFA Women’s Euro 2017 plaats. Ook op het veld van Go Ahead Eagles vindt een aantal wedstrijden en trainingen plaats. Het veld verkeerde na de competitie echter in slechte conditie.

Auteur: Jan van den Boom, namens Plantum

Vetspuit blijft onuitgepakt, sleutels blijven in de gereedschapskast


Greenkeeper André van der Woude ruilde zijn hybride-greenmaaier en conventionele maaier in voor één ‘hydraulische’ Triflex 3400. Daarnaast schafte hij vier sets originele maaikooien aan.

Auteur: Broer de Boer

DLF in finale Innovatieprijs Sportaccommodaties met vernieuwde graszaadcoting


In maart stonden medewerkers van DLF met klamme handjes op het podium op de Dag van de Sportaccommodaties. Met grascoating ProNitro was het bedrijf een van de drie kanshebbers voor de allereerste Innovatieprijs Sportaccommodaties.

Auteur: Kelly Kuenen

Roy Berkelmans: 24/7 inzet en liefde voor gras


Op 6 juni jongstleden is Roy Berkelmans zeer onverwacht en tragisch overleden in de leeftijd van 28 jaar. Roy was sinds 2005 in dienst bij het bedrijf van zijn vader Ger: Berkelmans Greenkeeping. Hij kwam vervroegd uit de Helicon-schoolbanken en begon op zijn zeventiende als greenkeeper op GC Rosmalen.

Auteur: Santi Raats

Wetting agents: cruciale componenten in een geïntegreerd onderhoudsprogramma


Door de toenemende druk op onderhoudsbudgetten voor golfbanen en het veranderende klimaat wordt het gebruik van waterregulatoren (wetting agents) als onderdeel van grasmanagementprogramma's steeds meer onderzocht.

Auteur: Twan van Wijk

Greens rollen met lichtgewicht Tru-Turf


Conventionele rollers zijn vaak wat zwaardere machines. Tru-Turf heeft een nieuwe lichtgewicht roller op de markt gebracht: de R50-11. VGR Groep adviseert greenkeepers deze roller te gebruiken om de greens zo strak mogelijk te houden.

Auteur: Nino Stuivenberg

Schimmels bestrijden met deel uv-spectrum


Tijdens de jaarlijkse BVO-dag op 10 januari passeerde hij al even de revue in presentaties: de UVC180 van SGL. Op de Barenbrug Golfdag op 12 juni maakte de machine zijn opwachting in real life.

Betere banen


De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen. Uw project ook op deze pagina´s in Greenkeeper? Stuur een e-mail naar Lieke van der Weijde (lieke@nwst.nl) en u krijg alle de juiste formulieren toegestuurd.

Imker Maap Groenendijk: 'Het gaat juist hartstikke goed met onze bijen'


Wie de berichtgeving over bijen bijhoudt, zou al snel denken dat het slecht gaat met de bijenstand in Nederland. ‘Totale onzin’, aldus Maap Groenendijk. ‘Het gaat juist uitstekend met de bij.’ Ook in een dorp als Boskoop, waar gespoten wordt met gewasbescherming.

Van kleiputten naar 18 holesgolfbaan


Wase Golf, in Sint-Gilles-Waas (tussen Antwerpen en Zelzate), is het meest recente golfproject in Vlaanderen. Uniek aan dit project is de fasering waarmee uiteindelijk een 18 holesgolfbaan tot stand zal komen.

Greenrollers 5.0


True-Surface is wereldwijd bekend vanwege de vibrerende rollen. Deze kunnen worden gemonteerd op de Triplex en Triflex van Toro, Jacobsen of John Deere.

Eerste golfkar met lithium-accu


De tendens om over te stappen op accumachines heeft inmiddels ook de golfbaan bereikt. De Amerikaanse fabrikant E-Z-Go bracht eerder dit jaar de RXV Elite op de markt: de eerste golfkar met een lithium-accu. Golfsociëteit De Lage Vuursche is de eerste baan in Europa die deze golfkarren in gebruik neemt.

Auteur: Nino Stuivenberg

Toekomst
Auteur: Hein van Iersel