Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2017 - 1
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Uitbesteding van golfbaanonderhoud groeit de komende jaren verder


Voor een nieuwe golfclub of golfbaaneigenaar was het in de afgelopen decennia doorgaans logisch om een aannemer de kans te geven het onderhoud voor een periode van minimaal vijf jaar te gaan doen. De verantwoordelijkheid voor de baanontwikkeling en ingroei bleef dan ook bij dezelfde aannemer.

Auteur: Jos Opdam

Peloton golfbaanaannemers duchtig opgeschud


In 2013 organiseerde dit vakblad voor het eerst een inventarisatie van de verhouding tussen uitbesteden en zelf doen onder golfbanen. De aanleiding was een gestage toename van het aantal banen dat zijn greenkeeping buiten de deur doet. Aan die trend lijkt weinig te zijn veranderd, maar er zijn wel de nodige wijzigingen in het golfbaanonderhoud.

Auteur: Hein van Iersel

Een andere blik op chemie: bewuster en efficiƫnter gebruik nodig


Met de Green Deal hebben de Nederlandse golfbanen een duidelijk doel: in 2020 geen gewasbeschermingsmiddelen meer gebruiken op golfbanen. Ook chemiefabrikant Bayer ziet het belang van bewuster chemiegebruik in.

Auteur: Nino Stuivenberg

Alle ballen verzamelen!


De nieuwe 2.0-versie van de Ballpicker van Belrobotics werd begin vorig jaar als test ingezet op de Twentsche Golfclub in Ambt Delden. Victor Markink, salesmanager, moest zijn klanten eerst overtuigen: onbekend maakt immers onbemind.

Auteur: Sylvia de Witt

'Die efficiency-stap heeft goed uitgepakt'


Vorig jaar koos AHA de Man er met het oog op efficiency voor zijn volledige machinepark onder te brengen in zogenaamde full operational lease, om zich volledig te kunnen richten op het onderhoud en de renovatie van golfbanen.

Auteur: Guus van Rijswijck

Snel, vernieuwend en met grote funfactor


Het golfspel duurt te lang en wordt te moeilijk gevonden. Fervent golfer Lodewijk Paardenkooper uit het Groningse Haren keek buiten de gebaande paden en bedacht uit liefde voor het spel iets nieuws: de Quiccup.

Auteur: Sylvia de Witt

Players First: u vraagt, wij maaien


Lodewijk Klootwijk van de NVG hield op het Nationaal Golf & Groen Symposium een presentatie over Players First, een Deens klanttevredenheidsprogramma voor golfers. De grote animo voor deze meettool maakt duidelijk dat golfbanen hier brood in zien.

Auteur: Santi Raats

Karst Hoogsteen: 'Onderhoud door de markt is voordeliger, mits je strak regie voert'


Het afgelopen decennium heeft het uitbesteden van baanonderhoud aan marktpartijen een vlucht genomen. Ook de professionalisering van de markt op het gebied van greenkeeping is anno 2017 duidelijk zichtbaar.

Auteur: Santi Raats

Een gegarandeerde goede vestiging door nieuwe seed enhancement technology van Barenbrug


Barenbrug introduceerde op de BTME sport- en golfbeurs in het Engelse Harrogate een nieuwe zaadbehandeling voor zijn Europese dealers, of, in goed Engels: seed enhancement technology.

Auteur: Hein van Iersel

Betere banen


De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen.

GISSEN naar de toekomst


Over vijf jaar is er geen golfbaan meer waar niet met GIS gewerkt wordt, zeggen leveranciers van GIS-systemen in Nederland. Ook de NGF is groot voorstander van het gebruik van het computersysteem GIS op de golfbaan.

Auteur: Peter Voskuil