Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2016 - 4
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Trimax Snake glijdt als een slang over de baan in Almere


Jan Buman, hoofdgreenkeeper bij Golfclub Almeerderhout, schafte een jaar geleden de Trimax Snake aan om de rough te maaien. Inmiddels maait hij er ook de fairways en de bermen langs de paden mee.

'Natuurgras is een prachtproduct'


Tal van onderzoeken hebben al aangetoond dat natuurgrassportvelden zowel qua duurzaamheid (allerlaagste carbon footprint) als qua spelersbeleving het summum zijn. Maar hoe wordt dit bezien vanuit de positie van de sportveldbeheerder?

Auteur: Job Steunenberg namens Plantum

Kraakmans Perfors nieuwe John Deere importeur voor golfmachines


Per augustus is Kraakman Perfors de importeur in Nederland van John Deere-machines voor de golfbaan. Het doel is een stabiel netwerk te creƫren door heel Nederland, waar de klant zowel voor verkoop, service als onderdelen terechtkan.

Auteur: Sylvia de Witt

'Bij de juiste druk en hoeveelheid water blijven alle aaltjes leven'


Flevo Green Support uit Zeewolde heeft een machine ontwikkeld voor het bestrijden van engerlingen en emelten, waarbij nematoden met de doorzaaimachine direct in de bodem worden ingebracht.

Auteur: Kelly Kuenen

'Golf speel je op gras, niet op groen'


Herbert van Hout haalt een zomertje door. Niet omdat hij onmisbaar is, maar omdat hij geen seconde wil missen van de metamorfose die 'zijn' golfbaan Overbrug in Helmond ondergaat. Met zijn collega's van De Enk uit Renkum heeft de hoofdgreenkeeper vorig jaar nieuwe greens en tees ingezaaid.

Auteur: Peter Voskuil

Van 275 naar ruim 3500 golfbanen in amper een half jaar


Zes jaar geleden stond in Greenkeeper een interview met Roon Hylkema. Hylkema meldde bij die gelegenheid dat hij zijn bedrijf Jean Heybroek had verkocht aan Royal Reesink. Recent meldde Reesink een even opzienbarende stap: Reesink koopt de complete Toro-distributie voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken

Auteur: Hein van Iersel

Baanonderhoud op Golf De Gulbergen blijft uitdagend


Golf De Gulbergen in Mierlo, even ten oosten van Eindhoven, is een bijzondere vereniging. De 27 holes liggen op en rond een voormalige afvalberg, die het hoogste punt van Noord- Brabant vormt. Met een klein team houdt hoofdgreenkeeper Wiljan Verschuijten de baan in conditie.

Gps-kunstmeststrooier 2.0


AH Vrij past zijn kunstmeststrooier Vicon RO-EDW Geospread aan, zodat de Soil Meter van Sweco erop kan worden aangesloten. AH Vrij werkt hierin samen met Jochem Knol van Sweco.

Auteur: Santi Raats

Gecoate meststoffen openen de deur naar een beter milieu


Internationale klimaatonderzoekers menen dat de Nederlandse overheid te weinig doet om de uitstoot van CO2 in ons land te reduceren. Ze noemen Nederland zelfs 'armzalig'. Die kwalificatie zou echter niet nodig hoeven zijn, zo meent Jan IJmker van Vitagro.

Auteur: Guy Oldenkotte

'We kunnen niet meer om precisielandbouw heen'


HGM heeft onlangs een pilot gedraaid met een drone op golfbaan Burggolf St Nyk in Sint Nicolaasga in Friesland. Daarmee wil HGM eerst in kaart brengen wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst. Net als in de rest van de markt, stelt men zich ook daar de vraag: investeren of niet investeren?

Auteur: Santi Raats

Geslaagde renovaties in grillig veengebied


SBA Golf & Groen startte in april met renovatiewerkzaamheden op Hitland. In drie fases zijn verscheidene delen van de golfbaan aangepakt. Zo is onder meer green 17 volgens het in Nederland nog niet zo bekende coring-principe ingezaaid.

Auteur: Sylvia de Witt

'We zien nu ook de inzet op bijvoorbeeld fairways'


Primo Maxx van producent Syngenta, onder meer verkrijgbaar bij distributeur Prograss, werkt op basis van Trinexapac-ethyl, dat de verticale bladgroei vermindert waardoor het gras beter uitstoelt.

Instrumenten tegen fusarium (Microdochium nivale)


In deze tijd van het jaar staan we allemaal wel eens stil bij de vraag hoe we de rest van het seizoen willen omgaan met de greens, om ziektes als fusarium zo weinig mogelijk kans te geven.

Zilver


Auteur: Hein van Iersel