Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2015 - 6
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Samenwerking twee brancheverenigingen


Sinds meerdere jaren heeft de branchevereniging Plantum met twee afgevaardigden zitting in de commissie Gras van de branchevereniging BSNC. Deze commissie heeft als doel initiatieven te ontwikkelen die bijdragen aan een hogere kwaliteit van grassportvelden in Nederland en aandacht te vragen voor het vakgebied en toekomstige fieldmanagers.

Auteur: Job Steunenberg, namens Plantum

'Zijn energieke gedrag is de aard van het beestje en uit zich in vakidiotie'


De winnaar van de Greenkeeper of the Yearverkiezing 2016 is weer bekend. Ook de andere genomineerden, Eric Wuyts, Koen Verhelst en Marco Mooren, werden door de jury beoordeeld als bijzonder goede ambassadeurs voor het vak, en Jolanda Vonder werd Greenkeeper High Potential. Maar William Boogaarts van De Enk Groen en Golf werd unaniem tot winnaar gekozen. De jury legt uit.

Auteur: Santi Raats

Greenkeeper of the Year Boogaarts: leader bij example


Op donderdag 10 december werd William Boogaarts, hoofdgreenkeeper bij De Enk Groen en Golf, uitgeroepen tot Greenkeeper of the Year (GOTY) 2016 in conferentiecentrum Woudschoten te Zeist. Jolanda Vonder van Vos Ruinerwold werd uitgeroepen tot Greenkeeper High Potential.

Auteur: Santi Raats

#Duurzaamgolf


Eerder dit jaar stonden in de Greenkeeper een aantal leuke voorbeelden van duurzaamheid op golfbanen in Nederland. Dit jaar zet de redactie van Greenkeeper deze leuke en bijzondere initiatieven in het zonnetje. Wilt u de volgende keer met uw #duurzaamgolf-initiatief op deze pagina staan? Stuur een e-mail naar project@nwst.nl en wij zenden u alle informatie.

Nieuw bunkerzand ligt stabiel, blijft hangen in het profiel en slaat niet vast


Al een paar jaar kampen verschillende golfbanen met bunkerzandproblemen. Daarom hebben Heicom en De Enk Groen en Golf twee jaar geleden als pilot hun bunkerzand aangelegd bij de Heelsumse golfclub. De verbetering van het zand was gericht op een betere stabiliteit en speelpositie voor de golfer.

Auteur: Santi Raats

Interface het gezicht van de schimmelbestrijding op gras


Het wisselvallige klimaat vraagt veel van greenkeepers. Overvloedige neerslag, of juist een tekort aan regen, maakt het lastig om golfbanen in goede conditie te houden. De enige die zich weinig of niets aantrekt van het klimaat, lijkt Bayers Interface. Hoe extremer het klimaat, hoe beter het lijkt te werken.

Auteur: Guy Oldenkotte

Multifunctionele bodemverbeteraar


De Topchanger van VGR Groep, die nat zand toevoegt aan de green voor een betere afwatering, is praktijkrijp. Bijzonder is dat de machine, naast deze bewerking, nog veel meer kan, zoals het toevoegen van mestsoorten, zeolieten en andere bodemverbeterende middelen aan de bodem en het wijzigen van het organischestofgehalte (OS-gehalte) van de bodem. In 2015 won de Topchanger in Engeland de Whatkit Award.

Auteur: Dick van Doorn

Aanbesteden vanuit de hangmat


'Wij liggen bij wijze van spreken in onze hangmat op de Bahama's met onze handen achter het hoofd, en het is aan de aannemer om te bewijzen dat hij het goed doet.' Commissaris Jan Essing, zelf jarenlang werkzaam bij Rijkswaterstaat, zegt het met een lach. Waar in de bouwwereld al volop gewerkt wordt met zogeheten geïntegreerde contracten, is deze vorm voor het eerst nu ook toegepast op een golfbaan. De eerste ervaringen in Dronten zijn positief.

Auteur: Peter Voskuil

Blauwdruk voor aanbestedingen bestaat niet...


Laatste nieuws: per 1 februari gaat de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (HGM) het onderhoud van de 18 holesgolfbaan van de Capelse Golfclub verzorgen. Het is een onderhoudscontract zoals er ieder jaar wel enkele afgesloten of verlengd worden.

Auteur: Peter Voskuil

Betere banen


De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen. Uw project ook op deze pagina´s in Greenkeeper?

Uithangbord


De bobo’s van onze sector willen maar al te vaak kennis van ver halen en nog liever een moeilijk-doensausje eroverheen gieten

Auteur: Hein van Iersel