Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2015 - 2
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

'Goed graszaad nooit te duur'


Met het doorzaaiseizoen voor de deur komt het weer aan op de mengselkeuze. Laat dit geen sluitpost zijn, want de post graszaad heeft nagenoeg geen effect op de jaarlijkse kosten van sportveldonderhoud. We praten over nog geen 6% van het budget.

Auteur: Namens Plantum Jos Steunenberg

Metamorfose voor Ternesse G&CC


Een 18 holesgolfbaan, waarbij in een latere fase ook nog een 9 compactholes voorzien werd, ligt op amper een boogscheut van het centrum van Antwerpen. Deze baan werd de afgelopen vier jaar stevig onder handen genomen. De baan werd droger, maar bovenal visueel, esthetisch en strategisch aantrekkelijker.

Auteur: Dimitri van Hauwaert

Plassen op de baan voortaan iets van het verleden


Als de zomer van 2014 de opmaat moet zijn voor wat we in de toekomst mogen verwachten qua klimaat, dan kunnen veel beheerders van sportparken en (openbaar) groen hun borst nat gaan maken. Letterlijk. Want een bijzonder droge maand juni werd opgevolgd door de extreem natte maanden juli en augustus.

Auteur: Guy Oldenkotte

Het kost wat, maar dan heb je ook wat


Sinds april 2014 is het product Interface van Bayer op de markt. De afgelopen twee jaar werd een aantal proeven met dit middel gedaan op verscheidene golfbanen. Enkele greenkeepers en deskundigen vertellen over hun ervaringen met dit fungicide.

Auteur: Sylvia de Witt

#Duurzaamgolf


De laatste uitgave van Greenkeeper van 2014 stond vol met leuke voorbeelden van duurzaamheid op golfbanen in Nederland. Ook tijdens de uitreiking van de Greenkeeper of the Year Award is hier ruimschoots aandacht aan besteed door presentator Joris van Meel.

De doodsklap voor traditionele fairwaymaaier


De introductie van een hybride fairwaymaaier door Toro op de Golf Show in de VS is geen groot nieuws. John Deere was het bedrijf uit Minnesota al enige jaren voor. Toch zijn Maarten van Heck en Arne van der Valk van Toro-importeur Jean Heybroek van mening dat de traditionele fairwaymaaier zijn langste tijd heeft gehad.

Auteur: Hein van Iersel

'This is my bible'


Als je Kristian Summerfield vraagt naar de basis van Greenkeeping, dan verwijst hij al snel naar het boek ‘Practical Greenkeeping’ van Jim Arthur. Summerfield raadde ons ook een artikel van Laurence Pithie aan.

Auteur: Laurence Pithie

Top-10 redenen om te rollen


Summerfield gelooft heilig in de positieve werking van het rollen van greens en ziet zich in zijn mening bevestigd door turf-professor Thomas A. Nikolai. Nikolai is werkzaam als wetenschappelijk specialist aan de Michigan State University en weet als Doctor of green speed alles over een optimale green. Zie hier: de top-10 voordelen van lichtgewicht rollen.

Auteur: vertaling van Thomas A. Nikolai uit Greenkeeper International

Handmatig maaien...


In het juryrapport van de Greenkeeper of the Year Award 2015 stelde de jury onder de indruk te zijn van Kristian Summerfields hang naar perfectie. Zij bewonderde onder andere het feit dat hij ‘altijd handmatig de greens maait, zonder enige concessie’.

Auteur: redactie Greenkeeper International

'Versla de klok-mentaliteit' van greenkeeping anno 2015 zorgt voor grote problemen'


Als we praten over de toekomst van golf, espeelbaarheid en duurzaamheid, moeten we dan de grootste en belangrijkste vragen negeren? De meeste mensen, ook de meeste greenkeepers, doen hun best.

Auteur: Norbert Lischka

De hoofdgreenkeeper als Herman de Schermman


Ongeveer een jaar geleden namen Gerard van der Werf en Frans Reulink de golf en groene activiteiten over van het grote Heijmans concern. Het bedrijf werd om- of liever teruggedoopt naar De Enk Groen & Golf. Na één jaar is tijd om terug te kijken,

Auteur: Hein van Iersel

Het gebruik van biostimulanten, de toekomst voor een gezonde grasgroei?


Iedere greenkeeper die de recente trends en evoluties volgt, heeft het zeker al opgemerkt: de accenten inzake grasverzorging schuiven op, met aandacht voor een gezonde bodem, voor de vitaliteit van de planten en met een inzet van biostimulanten.

Auteur: Harry van het Hof, COMPO Expert

Inversteren vs. bezuinigen


In twintig jaar greenkeeping zie je veel veranderen: innovaties in greenkeepingpraktijken en -methodes, de enorme opkomst van de golfindustrie in Engeland, waar alles mogelijk leek, de verzadiging van het aanbod leidde tot vele faillissementen.