Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2014 - 2
Lees online
Naar de enquête

Engerlingen in 2013 en hoe zal 2014 eruitzien?


Het jaar 2013 was uniek door het koude voorjaar en de onvoorspelbaarheid van het engerlingenmoment. Nu, in 2014, lijkt het wederom vreemd te gaan verlopen. De verschijningsstandaard voor de rozekever is de laatste week van mei en de eerste twee weken van juni. .

Auteur: Henk Vlug

Bijt de papieren tijger zich stuk op roodzwenk?


Als redactie schreven we afwisselend positief en kritisch over de duurzame golfbanengroep. Dat is de groep die ooit vol enthousiasme startte met de promotie van met name roodzwenk op golfbanen.

Auteur: Broer de Boer

Roodzwenkmanagement op de Smoren Golf Club


Keynotespreker tijdens ons Greenkeeper of the Year-event was de Deense hoofdgreenkeeper Per Rasmussen. Met verve liet hij zien wat duurzaam beheer van een golfbaan is. Met nog geen 50 kg N per hectare, weinig water en zonder enige gewasbeschermingsmiddelen bezorgde de R&A zijn baan hoge kwalificaties: de moeite om te bekijken dus, voor duurzaamheidsfreaks!

Auteur: Broer de Boer

Design product met vier functies in één


Glas en bal vormen met de Glass Boarding van Sportsglass niet langer een beroerde combinatie. Een veldafscheiding, een oefenwand voor kap- en draaitechnieken en schiet- en aanname- oefeningen, een leunhek en reclameobject ineen; dat is de Glass Boarding. Hiermee matchen glas en bal als scoren en voetballen.

Auteur: Sylvia de Witt

Onkruidbestrijding met hart voor de natuur


Op een milieubewuste manier onkruid bestrijden in de openbare ruimte wordt steeds lastiger. De richtlijnen worden strenger en bijna niets is meer toegestaan. Veel gemeentes en hoveniersbedrijven nemen hun toevlucht tot alternatieve methodes zoals het borstelen, branden of stomen van onkruid. Deze manieren lijken beter voor het milieu, maar zijn dat lang niet altijd. De machines hebben een hoog brandstofverbruik en bij branden ontstaat uitstoot van fijnstof en CO2. Bovendien is het noodzakelijk om regelmatig te behandelen, het effect is niet langdurig..

Stri Onderzoekt interface voor Bayer


Het nieuwe antischimmel middel Interface werd onder leiding van dr. Ruth Mann op het STRI in Bingley onderzocht. De redactie stelde de onderzoekster een aantal vragen, die ze als volgt beantwoordde.

Auteur: Broer de Boer

Nieuwe Baggermethode voor golfbanen in de Benelux


Aquamarine-Technologies is van oorsprong een Zwitsers bedrijf met diverse dochterondernemingen in Europa. Het bedrijf is ook actief op de Nederlandse markt. Aquamarine-Technologies heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het uitbaggeren van waterpartijen en vijvers op golfbanen.