Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2013 - 4
Naar de enquête

Alan Rijks: 65 golfbanen in 25 jaar


Alan Rijks (53) is dit jaar 25 jaar golfbaanarchitect en Senior member of the European Institute of Golf Course Architects. Alan startte na zijn studie landschapsarchitectuur zijn carrière op 27-jarige leeftijd bij de firma De Ridder BV.

Auteur: Broer de Boer

Sandfiller 'geen gaatjes, maar sleufjes' viert lustrum


Reeds in 2008 meldde dit vakblad de geboorte van het prototype van de Sandfiller van GKB machines, een doorontwikkeling van zijn Engelse voorganger, het Graden Contour Sand Injectionsysteem.

Auteur: Broer de Boer

Tuin- & parksector heeft een nieuwe motor


Vanaf 2013 kunnen professionals werkzaam in de openbare groene ruimte terecht op een nieuwe vakbeurs waar de nieuwste technieken te zien zijn: de GroenTechniek Holland (GTH). Dit driedaagse evenement vindt plaats op 10, 11 en 12 september op het evenemententerrein van Walibi Holland in Flevoland. . .

Auteur: Broer de Boer

Renovatie bij golfbaan Zeewolde


Grontmij heeft bij golfbaan Zeewolde het afgelopen voorjaar de fairways van de Botter-holes en de par 3/4-baan aangepakt. In combinatie met de aanleg van drainage en een bewerking met de Vibra Sandmaster is er een praktijkproef aangelegd om drainagesubstraten te beoordelen. Het gaat om vier soorten drainagesubstraat in de vorm van zand en lava, gemengd met organisch materiaal.

Auteur: Hans Kok, Grontmij

Golf en natuur moeten samenvloeien


Vraag uit cryptogram: Jeroen, de hoogheid die, voordat hij deze naam kreeg, een ander vak uitoefende. Zo zou je Jeroen Brouwer de Koning – niet van adel overigens – kunnen omschrijven. Jeroens koninkrijk beslaat de golfbaan van De Heelsumse Golfclub.

Auteur: Broer de Boer

Zoeken naar het ideale HHH-bunkerzand


Golfclub Heelsum, Heijmans Sport en Groen en Heicom, leverancier van bodemverbeterende producten, voeren een bijzonder onderzoek uit. Samen beproeven ze zeven speciaal vormgeven bunkers op de golfbaan. Deze bunkers zijn gevuld met zand van verschillende samenstellingen in de basislaag en in de toplaag. .

Auteur: Broer de Boer

Ed Colpaarts plan is gerealiseerd!


Het eindscriptieplan van hoofdgreenkeeper Eddie Colpaart is in de praktijk gerealiseerd! Vier golfgreens in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West hebben nu hun eigen standalone beregeningssysteem. Zowel op sportpark Ookmeer als op sportpark Sloten zorgen voortaan twee beregeningsinstallaties op basis van zonne-energie voor de beregening van twee greens. Zonder verder menselijk ingrijpen.

Auteur: Broer de Boer

Neo's: moratorium of mortuarium?


Het dossier neonicotinoïden (neo's) is zeer uitgebreid. De publieke opinie lijkt zich, terecht of onterecht, tegen het gebruik van deze neo's te keren. Nefyto spreekt over neonics! En het lijkt erop dat de landelijke, maar ook de Europese politiek langzaam klaargemaakt wordt voor een totaal verbod op het gebruik. .

Auteur: Broer de Boer

Roodzwenk als middel om real golf terug te brengen in VS


Wat zijn de stereotiepe vooroordelen over de Amerikaan? Kort geschoren ‘marinierskoppie’ en fors wat kilo’s te veel. Dezelfde vooroordelen bestaan ook over Amerikaanse greens: kort geschoren rond de twee millimeter en iedere dag een stevige dosis stikstof om de groei erin te houden.

Auteur: Hein van Iersel

Niet invechten, maar relaties bouwen


Het Brabantse groenbeleveringsbedrijf Joh. Vos Capelle bv wil meer voet aan de grond krijgen boven de rivieren. Sinds kort mag Johan Aalderink die groeiambities van het Brabantse bedrijf vleugels geven. Greenkeeper sprak met Aalderink over strategie, de markt en nieuwe ontwikkelingen.

Auteur: Paul van der Sneppen

Intell Sports demonstreert zijn greensweeper


‘Lekker op je trekker, in de cabine met de kachel op 20 graden… Zeg nou zelf, daar klopt toch geen hout van? Gewoon met de hand, met je sweepstok of je duwbezem, dat is gezond voor het gras en voor jezelf. Kom me ook niet aan met een buggy en slang of zoiets om de dauw van de greens te halen. Brr... dat vinden de grasjes niet prettig. Muts op je kop, snot aan je neus en sweepen, sweepen met de hand. Prachtige, dankbare klus…’

Auteur: Broer de Boer

GroenTechniek Holland


GroenTechniek Holland 2013 maakt melding van twaalf nominaties voor het Gouden Klavertje Vier. Op de eerste beursdag, dinsdag 10 september, maakt de jury bekend wie van de onderstaande genomineerden de innovatieprijs in de wacht sleept. En alvast een voorproefje op de beurs door een selectie te maken uit de info die exposanten ons toestuurden.

Auteur: Broer de Boer