Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Seminar VTA 'Intensieve introductie in de boomveiligheidscontrole'


Datum:  dinsdag 11 september 2018
Tijd: 9:00 - 16:00
Locatie: Abdij Rolduc, Kerkrade

Op 11 september 2018 vindt het eerste seminar VTA 'Intensieve introductie in de boomveiligheidscontrole' plaats in Abdij Rolduc te Kerkrade.

Abdij Rolduc is het grootste kloostercomplex van de Benelux en behoort tot één van de 100 mooiste Unesco-erfgoederen van Nederland. Deze inspirerende omgeving is een perfecte locatie voor deze intensieve introductie in de boomveiligheidscontrole.

Unieke mogelijkheid

Tijdens het Nederlands/Duitse seminar bespreekt Angeline Mette de ondergrondse situatie van de boom door dieper in te gaan op de mechanica van de wortelarchitectuur, de geomechanica, de invloed van het grondwaterpeil en de bodemgesteldheid. Mette is benoemd tot lector Visual Tree Assessment als enige in Nederland. Zij is één van de drie lectoren ter wereld die de VTA-methode van prof. dr. Claus Mattheck mag onderrichten. Met deze wetenschappelijke methode kan aan de hand van de lichaamstaal van de boom beoordeeld worden hoe bomen reageren op onder andere mechanische krachten.

Het grensoverschrijdend seminar VTA is geschikt voor boombeheerders, boomverzorgers, boomdeskundigen, boomtaxateurs en boomveiligheidscontroleurs. Duitse en Nederlandse vakmensen, evenals gemeenten krijgen een gezamenlijke ervaringsuitwisseling aangeboden.

Het volledige programma en informatie omtrent aanmelding voor het seminar is te vinden in deze brochure.


nieuw event opgeven

VACATURES
GREENFORUM